Сетиен се прощава с поста си в Барселона след края на сезона

Спорт 29.06.2020 16:07 Снимка: ДНЕС+

Сетиен се прощава с поста си в Барселона след края на сезона

Наставникът на Барселона Кике Сетиен няма да остане на поста си след края на сезона.

По информация на Goal.com, ранното му напускане е свързано с това, че между 61-годишния наставник и играчите са възникнали спорове. Както играчите, така и ръководството смятат, че е най-добре Сетиен да бъде освободен след сезона. Това ще се случи, ако в отбора не настъпят кардинални промени в близко време.

Договорът на Сетиен е за две години и половина, но повечето от членовете на съвета на директорите на клуба смятат, че е най-добре треньорът да напусне по-рано поста си. Ръководителите са разочаровани от резултатите и играта на отбора, а също така и от изказванията на треньора. В клуба смятат, че назначаването на Сетиен за треньор е било грешка.

Част от играчите на Барса не разбират изискванията на треньора, други са недоволни от методите му на работа, а голяма част от футболистите се отнасят отрицателно към изказванията на треньора на пресконференции, където той говори за конкретни играчи. Ако до края на сезона нещата в отбора се развалят още повече, то Барса ще се обърне към услугите на Гарсия Пимиента от Барса Б или Шави. Шави винаги е имал желание да застане начело на тима.

Ако Сетиен приключи сезона с Барселона, то след края му той ще бъде освободен. Той може да остане на поста си, ако отборът спечели Шампионска лига. Сетиен наследи на поста Ернесто Валверде. В момента Барселона е на второто място в класирането, изоставайки на 2 точки от лидера Реал Мадрид. В Шампионска лига каталунците завършиха 1:1 с италианския Наполи в първия мач от 1/8-финалите на турнира.

Играчите са изразили и критиките си спрямо тактиките на Сетиен в двубоя със Селта, който завърши 2:2. До края на първенството в Испания остават още 6 мача.

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233