Селекцията на Левски - остана едно парче от пъзела

Спорт 14.07.2024 17:06 Снимка: ДНЕС+

Селекцията на Левски - остана едно парче от пъзела

"Сините" работят по привличането на централен защитник

Селекцията на Левски е на финалната права. До този момент новият старши треньор на тима Станислав Генчев успя да привлече шестима нови. "Сините" вече си имат вратар, който да се конкурира с Пламен Андреев в лицето на Матей Маркович.

Защитата е почти изцяло подновена, след като Майкон бе взет още по времето на Николай Костов, впоследствие бе взет десният бек Алдаир. Очаква се още един в тази линия, който обаче да се подвизава като централен защитник. 

“Търсим централен защитник. Имаме нужда от по-голяма конкуренция там. Може би с един централен защитник ще приключим селекцията”, разкри Станислав Генчев след 2:2 с Макаби Нетаня.

Тънка подробност е, че новият нигериец Клемент Икенна може да играе на тази позиция. Той е бил ползван многократно като бранител, въпреки че се чувства по-конфортно като дефанзивен халф. 21-годишният футболист все още има да се аклиматириза у нас, тъй като не взе участие в нито една от летните контроли. 

А Левски има и изцяло ново нападение - като титуляр се очаква сезонът да стартира Алекс Колев, но голмайсторът на шампионата има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Сангаре, който се понрави в неофициалния си дебют. 

Новите в Левски: 

Матей Маркович, взет от хърватския елитен Рудеш
Алдаир, привлечен от испанския Понферадина
Майкон, привлечен от бразилския Нова-Игуасу
Алекс Колев, привлечен от Крумовград
Клемент Икенна, хърватския втородивизионен Дубрава
Мустафа Сангаре, взет от третодивизионния португалски Варзим 

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095