Сблъсъците на мача Левски-ЦСКА: Петима полицаи пострадаха, двама - с изгаряния (ВИДЕО)

Спорт 08.04.2024 09:10 Снимка: Булфото

Сблъсъците на мача Левски-ЦСКА: Петима полицаи пострадаха, двама - с изгаряния (ВИДЕО)

Униформените са получили повърхностни термични рани по лицето и крайниците, общо петима са пострадалите

Петима полицаи са пострадали при сблъсъците по време на охраната на днешната среща между футболните отбори на "Левски" и ЦСКА-София, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че двама от служителите на реда са получили повърхностни изгаряния по лицето и крайниците. Униформените са транспортирани до МВР-болница.

По-рано беше съобщено и за пострадали граждани - една жена е получила рана от изгаряне, а дете също е било откарано с линейка от стадиона.

Фенове и униформени пострадаха заради хвърляни сигнални ракети и димки от агитките по време на Вечното дерби, след като в средата на второто полувреме градусът на напрежението се покачи и избухнаха сблъсъци.

До стълкновението се стигна, след като полетяха първите ракети в сектора на сините фенове. Именно тогава е пострадало детето. Привържениците на "Левски" опитват да пробият охраната и да нахлуят на терена. Охранителите от частната фирма пък хукват по трибуните да бият запалянковци, а после се е намесила и полицията.

След срещата от СДВР съобщиха, че са били арестувани 28 от феновете на Националния стадион.

Снимка: Булфото

Осем от феновете са арестувани за притежание на наркотици, двама за забранени предмети, други двама заради агресия, един за неподчинение на полицейско разпореждане и 15 запалянковци - за носене на пиротехника.

Жена получи изгаряне от ракета и беше откарана с линейка

Жена получи изгаряне от ракета и беше откарана с линейка

Снимка: Булфото
 

Единайсет от задържаните са непълнолетни, а сред тях и четирима малолетни.

В резултат на създадената организация от ръководството на СДВР не се допусна напрежение и тежки инциденти по време на днешната футболна среща на националния стадион "Васил Левски" между двата отбора, допълниха от МВР.

Снимка: Булфото

"Посетителите бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове. Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми", напомнят от МВР. И уточняват, че столичните полицаи са били в готовност да се намесят при възникнала необходимост, добавиха от МВР.

Всички посетители напуснаха стадиона без сериозни инциденти и към момента няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на привържениците на двата отбора, уточниха от полицията.

Снимка: Булфото

CHF CHF 1 2.00064
GBP GBP 1 2.28771
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63473
USD USD 1 1.82447