Съсипаният Пеп цитира Кройф и отсече: Играхме невероятно, не бих променил нищо

Спорт 18.04.2024 14:02 Снимка: Getty Images

Съсипаният Пеп цитира Кройф и отсече: Играхме невероятно, не бих променил нищо

Пеп Гуардиола изглеждаше съсипан след поражението на Манчестър Сити от Реал Мадрид с дузпи в четвъртфиналния реванш в Шампионската лига.

Каталунският треньор за втори път отпада срещу "кралете" в турнира само за последните три години. Веднъж ги елиминира на полуфинал миналия сезон, след което вдигна купата.

"Играхме невероятно - каза Пеп. - Изключително дори. Нямам никакви забележки към играчите си. Резултатът е такъв, какъвто е.

Йохан Кройф казваше, че във футбола късмет не съществува. Съгласен съм с него.

Но има мачове, в които губиш въпреки играта си. Ние бяхме практически идеални в този мач. Направихме всичко.

Сега ни е гадно и се чувстваме зле, защото сме отпаднали. Но усещането у мен не е като за нещо, което сме пропуснали да направим. Не бих променил абсолютно нищо в плана ни за мача и в играта на отбора.

За да елиминираш Реал в този турнир, трябва да си на най-високо си ниво. И ние го направихме, бяхме точно това. Но не стигна.

Дузпите...?

Ясно, там здравите нерви и малките детайли решават. Бернардо Силва искаше да изпълни дузпа, а той е надежден и отличен играч. Затова и би. Изпусна, но това се случва.

Не знам каква критика да отправя към играчите си. Не намирам за какво. Не знам дали някой може да играе по-силно срещу Мадрид."

Гуардиола отвърна и на упреците, че е сменил асовете Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд преди най-важната част от мача - продълженията и дузпите.

"Те сами поискаха смяна, защото бяха много уморени. Не можеха да продължат, рискувапме да се контузят и нямахме избор", коментира мениджърът на Сити.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481