Сан Франциско срещу Канзас Сити - Супербол с дъх на отмъщение на 12 февруари във Вегас

Спорт 29.01.2024 12:40 Снимка: ДНЕС+

Сан Франциско срещу Канзас Сити - Супербол с дъх на отмъщение на 12 февруари във Вегас

Шампионите и Тейлър Суифт отиват на Супербоул

Канзас Сити и Сан Франциско ще спорят на Супербоул 58, след като минаха през гладиаторски изпитания във финалите на двете конференции на Националната футболна лига. Големият мач е на 12 февруари (понеделник) рано сутринта (около 1:30 ч след полунощ наше време) в Лас Вегас, а вече по традиция, у нас ще го предава MAX Sport 2 HD.

За да стигне до него шампионът от Канзас Сити мина през гостуване на Балтимор, направил страхотен сезон. Чийфс спечелиха със 17:7, като защитата напълно парира куотърбека на домакините Ламар Джаксън и атаката на Рейвънс.

Канзас Сити с треньора Анди Рийд, куотърбека Патрик Махоумс, лидера на защитата Крис Джоунс и тайд енда-легенда Травис Келси, е на четвърти Супербоул за пет години. Това е династия, която върви по пътя на онази в Ню Инглънд с Том Брейди от първите две десетилетия на новия век.

Канзас Сити би Сан Франциско през 2020-а на финала, след това загуби от ЛА Рамс за титлата, а преди година отново спечели купата след победа над Филаделфия.

След мача Тейлър Суифт - суперзвездата в шоубизнеса, слезе на терена и разцелува гаджето си Келси, който игра знаменито за успеха. И тя ще е във Вегас, разбира се - не изпуска мач на отбора от месеци заради Травис.

Снимка: Getty Images

В другия финален двубой в конференцията NFC Детройт водеше с 24:7 на терена на Сан Франциско, но допусна обрат срещу отбора, сочен от месеци за най-силен в лигата и фаворит за титлата.

49-ките обърнаха до 34:31, както и преди седмица, когато пак изостанаха сериозно срещу Грийн Бей, но взеха победата. Те ще са гладни за отмъщение, след като преди 4 години имаха отлични шансове на финала, но бяха победени в тънки моменти, а и след някои спорни отсъждания от същия Канзас Сити.

И така - неделя срещу понеделник, 11 срещу 12 февруари, около час и половина след полунощ: Канзас Сити - Сан Франциско, Супербоул 58 в американския футбол.

Предаването ще е на MAX Sport 2 HD.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549