Салах с нов положителен тест за COVID-19

Спорт 18.11.2020 19:37 Снимка: ДНЕС+

Салах с нов положителен тест за COVID-19

Мохамед Салах тества отново положително за коронавирус, четири дни преди Ливърпул да приеме у дома Лестър във Висшата лига.

Нападателят първоначално даде положителна проба за коронавирус миналата седмица, докато бе с Египет, преди квалификацията за Купата на Африка с Того. Втори тест в сряда показа, че Салах все още има вируса, което почти сигурно означава, че той ще пропусне домакинството на „лисиците“ в неделя и срещите другата седмица срещу Аталанта и Брайтън под настоящите препоръки на правителството.

Днес, Мохамед Салах, звезда на националния отбор и английския клуб Ливърпул, направи нов тест за коронавирус, който отново се оказа положителен“, се казва в съобщение на Египетската футболна асоциация. Освен него, отново с положителен проба е и съотборникът на Салах в националния отбор Мохамед Елнени. Шампионите от Ливърпул имаха още няколко случая на COVID-19 от началото на сезона, включително Садио Мане, Тиаго Алкантара, Джердан Шакири и Костас Цимикас.

Според Egypt Today, Салах посетил сватбата на брат си Насър, като се появиха видеоклипове в социалните мрежи, които показват как нападателят на мърсисадци танцува без предпазна маска и се прегръща с гостите на събитието. Ливърпул загуби и Джо Гомес по време на международната пауза, след като английският национал се контузи по време на тренировка с „трите лъва“. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957