Салах изненада: Ливърпул не ми е предлагал договор, това е последната ми година

Спорт 02.09.2024 15:12 Снимка: ДНЕС+

Салах изненада: Ливърпул не ми е предлагал договор, това е последната ми година

Мохамед Салах вкара "дежурния" си гол срещу Манчестър Юнайтед в неделя, а и даде две асистенции за победата на Ливърпул срещу вечния съперник с 3:0 на негов терен.

Египетският крал, както го наричат феновете на "червените", е с три попадения и три асистенции в първите 3 мача от сезона във Висшата лига, а отборът му е с пълен актив от 9 точки.

След мача обаче, още в интервютата на терена, Салах изненадващо проговори по темата с изтичащия му договор през юни догодина с Ливърпул. Той е в клуба от 2017-а, като започва осми сезон, а статистиките са просто убийствени:

32-годишният Салах е вкарал 214 гола в 352 мача за Ливърпул, като е добавил 92 асистенции. Приносът му за успехите на тима, воден от Юрген Клоп, е огромен.

Ето какво каза обаче след края на дербито на "Олд Трафорд" крилото, не спестявайки нищо по темата:

"Щастлив съм, спечелихме голям мач. Всеки знае колко важен е двубоят с Юнайтед, а и бе първи за новия мениджър в такова дерби. Ние се борим за титлата и трябва да печелим всеки мач.

Имах достатъчно време за почивка през лятото и се подготвих добре за сезона. Знаете, че това е последната година от договора ми с клуба. Искам да се насладя на всеки момент, да играя най-добрия футбол и да го правя със свобода и удоволствие. Ще видим какво ще стане следващата година...

Идвайки към стадиона си мислех, че това може да е последният ми мач на "Олд Трафорд" с Ливърпул срещу Юнайтед тук. Никой от клуба не е говорил с мен за нов договор... Да видим. Нещата не зависят от мен."

CHF CHF 1 2.08289
GBP GBP 1 2.31959
RON RON 10 3.93464
TRY TRY 100 5.18524
USD USD 1 1.76249