С подвита опашка: Градев осъзнал, че не може да оглави БФС, никой клуб не иска да го номинира

Спорт 27.02.2024 12:34 Снимка: ДНЕС+

С подвита опашка: Градев осъзнал, че не може да оглави БФС, никой клуб не иска да го номинира

Георги Градев вероятно ще се откаже от налудничавата си идея да стане президент на БФС. Това намекна неюристът при гостуването си в "Денят започва" по БНТ. "Ако разумът надделее, а той при мен вече е надделял, трябва всички да се отдръпнем и да се обединим около една кандидатура. Тя трябва да влезе през парадния вход и циркът да приключи. Има само едно име, около което може да се обединим и това е Стилиян Петров", изстреля в ефир "специалистът по спортно право" без юридическа диплома.

По информация на NOVSPORT обаче причината за очаквания отказ на Градев е съвсем друга. Той е отчаян от факта, че все още не може да намери клуб, който да издигне кандидатурата му за президент на БФС. Абсолютно всички потърсени категорично са му отказали, а крайният срок 29 февруари наближава...

"Всеки трябва да си знае мястото под слънцето и да бъде реалист. На фона на останалите кандидати само аз имам успехи като управленец в спорта. Поех за 6 месеца шахмата и съм европейски отборен шампион за жени", каза Градев, който според свидетели се е запознавал със "златните" ни момичета в шахмата някъде след третия кръг на първенството в Черна гора...

Неюристът нападна останалите кандидати, включително и Димитър Бербатов, около когото се навърташе в продължение на две години. "Нито един от тях няма щаб, няма офис. Бербатов също няма, аз две години бях там. Къде е офисът на Гонзо, на Касабов, на Манол някой си...", допълни той. Георги Градев си призна, че не може да бъде обединителна фигура в българския футбол.

"Стилиян Петров е човекът, който говори с кметове на малки, средни и големи градове. Не виждам кой друг може да консолидира малки, средни и големи хора. Всеки от нас има качества, но не достатъчно. Аз също нямам достатъчно качества и не мога да бъда обединителна фигура. Знам си много добре възможностите, знам колко клубове ще гласуват за мен и това не е достатъчно. Трябва да се обединим около Стилиян Петров. Трябва да обединим хората. Не го ли направим. статуквото ще си остане. Фен съм на Манчестър Юнайтед и харесвам много Бербатов като футболист. Но той не е човек, който лесно комуникира с хората. Как ще е президент, как ще комуникира, той не си дава телефона на никого? И още нещо - трябва да влезем в 21-и век. Президентът на БФС трябва да може да се съблече и да играе футбол с деца. Трябва да може да подпише документ с телефона си, нито един от тях не може да го направи. Аз от 20 години работя с клубовете. Единственият, който има опит е Мишо Касабов, но той за 40 години не е направил нищо за футбола", допълни неюристът.

След това той нападна и Георги Иванов - Гонзо. "Георги Иванов ходи на срещи с кола на БФС, носи мрежички, топки на клубовете. Това е влияние с власт. Това е тежък конфликт на интереси, Гонзо и Касабов трябваше да напуснат системата преди тези избори. Това сега е тежък конфликт на интереси. Ако няма обединение на всички тези 500 клубове, те няма да бъдат защитени в следващите 4 години и ще си говорим лоши неща за футбола", заяви още Градев.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822