С много настроение и разгром, Лудогорец направи решителна крачка към Лига Европа

Спорт 23.08.2024 08:11 Снимка: ДНЕС+

С много настроение и разгром, Лудогорец направи решителна крачка към Лига Европа

Родният първенец вкара четири гола на молдовския шампион Петрокуб

Лудогорец разгроми молдовския първенец Петрокуб с 4:0 и направи ключова крачка към участие в основната фаза на турнира Лига Европа.

Родният първенец бързо превъзмогна разочарованието от миналата седмица, когато отново в Разград допусна 7 гола от азербайджанския Карабах и се прости с мечтите за Шампионска лига, за да вземе решителен реванш в плейофите от втория по сила европейски клубен турнир.

Лудогорец показа, че значително превъзхожда своя молдовски опонент като класа, а крайният резултат можеше да има още по-категорично изражение, ако не бяха и многото пропуски пред вратата на Петрокуб.

До последната 90-а минута на мача Лудогорец водеше само с 2:0, като това в никакъв случай не решаваше съдбата на родния тим, предвид представянето му в гостуванията на Динамо (Батуми) и Динамо (Минск) в Шампионска лига.

С два гола на Диниш Алмейда в продълженията обаче, Лудогорец покачи резултата на 4:0, а при подобна разлика е трудно да повярваме, че може да съществува каквато и да е интрига след седмица в Кишинев, когато двата тима ще се изправят един срещу друг.

Днес Петрокуб не показа и никакви аргументи да се противопостави на родния шампион, като с доста дефанзивен подход молдовците просто се надяваха да загубят с по-малко и почти щяха да изпълнят целта си, ако не бяха двата гола на Алмейда в продължението.

Снимка: Bulphoto

Единствената опасна атака на Петрокуб бе в 58-ата минута, когато гол на отбора бе отменен заради засада, а това се случи при 1:0 в полза на Лудогорец.

Разградчани вкара своя първи гол чрез Квадуо Дуа в 23-ата минута и след няколко пропуска се оттеглиха само с гол аванс на почивка.

Снимка: Bulphoto

Отмененият гол на Петрокуб сякаш срещна разградчани, които само 60 секунди по-късно вече водеха с 2:0, а попадението със страхотен удар вкара Руан Крус.

До самия край на мача Лудогорец направи още няколко пропуска, но за щастие две статични положения в продължението донесоха още два гола чрез Диниш Алемйда, а с това сякаш всичко в този сблъсък е решено.

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408