С много късмет Борусия (Д) си тръгна с 3 точки от Франкфурт

Спорт 30.10.2022 10:34 Снимка: ДНЕС+

С много късмет Борусия (Д) си тръгна с 3 точки от Франкфурт

Борусия Дортмунд показа убийствена ефективност и с 2 точни удара победи Айнтрахт Франкфурт като гост с 2:1 в страхотен двубой от 12-ия кръг на Бундеслигата.

Макар попадениеята за вестфалци да вкараха Юлиан Бранд и Джуд Белингам, големият герой за „жълто-черните“ бе Грегор Кобел, който направи редица феноменални спасявания, без които „орлите“ щяха да спечелят комфортно мача. Единствено Даичи Камада успя да преодолее швейцарския страж, но това не бе достатъчно и Дортмунд излезе на 3-о място във временното класиране с 22 точки, а Айнтрахт е 5-и с 20.

Гостите нанесоха първия удар в мача, като в 21-ата минута Дониел Мален намери Юлиан Бранд с клиничен пас и германският национал с удар по земята матира Кевин Трап за 1:0.

Авансът на „жълто-черните“ се запази само 5 минути. Рандъл Коло Муани подаде към Даичи Камада. Японецът си овладя топката с едно докосване и с второто отправи неспасяем удар в долния ляв ъгъл на Грегор Кобел.

В следващите минути „орлите“ бяха по-активни, като в 42-ата минута Йеспер Линдстрьом стреля опасно, но прати топката в левия страничен стълб. Минута по-късно младата звезда на Айнтрахт падна в наказателното поле, но съдията Заша Щегеман посочи, че няма основания на дузпа.

Седем минути след началото на втората част Дортмунд отново поведе в резултата. Юсуфа Мукоко получи топката с гръб към вратата и я пусна към налуващия в наказателното поле Джуд Белингам, който смени посоката, за да се освободи от защитник на домакините и прати топката в мрежата.

Последваха минути на върховно напрежение за тима на Един Терзич. Грегор Кобел направи няколко рештилени намеси, като първо спаси удар на Себастиан Роде. След това той отрази шута на Коло Муани в 57-ата минута.

Секунди по-късно Кобел бе преодолян, но ударът на Марио Гьотце бе избит от голлинията от Нико Шлотербек. След това пък Линдстрьом подмина и двамата централни защитници на Дортмунд, но не и стената, изградена от швейцарския страж.

В 63-ата минута Кобел отново отчая „орлите“, след като Коло Муани успя да се завърти в наказателното поле и да стреля, но топката бе посрещната от вратаря на Дортмунд.

В следващите минути гостите успяха да притъпят натиска на Айнтрахт и дори в края стигнаха до няколко ситуации пред вратата на Кевин Трап, но не успяха да стигнат до гол.

Въпреки това, те постигнаха изключително важна победа, която ги оставя в челото на класирането.

CHF CHF 1 2.00064
GBP GBP 1 2.28771
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63473
USD USD 1 1.82447