Румънска тенисистка направи сериозни разкрития за допинг в академията на Муратоглу

Спорт 17.02.2024 13:13 Снимка: ДНЕС+

Румънска тенисистка направи сериозни разкрития за допинг в академията на Муратоглу

Тя твърди, че там дават на тенисистите забранени субстанции от най-ранна детска възраст

Румънската тенисистка Мария Сара Попа направи скандално разкритие за тенис академията на известния треньор Патрик Муратоглу, който е и бивш наставник на сънародничката й Симона Халеп.

Според Попа, която е на 18 и е №448 в света, тенисистите, които тренират там, понякога получават "някакви субстанции" в юношеските си години след подписано съгласие от родителите.

Попа е тренирала в академията на Муратоглу на 12-годишна възраст и споделя, че е станала свидетел на такива случаи.

"Бях там на 12 години и играх в академията на Муратоглу. Вярно е. От ранни години на атлетите им се дават някакви субстанции. На тази възраст те не се контролират от антидопинговите агенции. Дават ти да пораснеш повече, да станеш на 17 и след това започват интензивните тестове.

Играчите и родителите трябва първо да се съгласят за тези вещества. Подписват се предварително. В началото бях уплашена и не знаех какво става.

Има атлети, които взимат тези субстанции, но не ги хващат, защото знаят как да ги елиминират и кога да ги вземат. Например аз бях тествана всяка седмица и не съм взимала. Но не мога да кажа за другите.

Тези субстанции са различни от хапчетата, които дават треньорите и докторите в академиите. Тях може да ги пие всеки един човек", сподели румънката.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549