Рома взе двама от ПСЖ

Спорт 16.08.2023 15:46 Снимка: ДНЕС+

Рома взе двама от ПСЖ

Леандро Паредес и Ренато Санчес подписаха с „вълците“

Италианският футболен клуб Рома обяви две нови попълнения от Пари Сен Жермен в рамките на днешния ден.

Първо Леандро Паредес подписа договор с "вълците", а сега към тях се присъедини и Ренато Санчес, който пристига в Рим като преотстъпен с опция за закупуване.

"Много съм щастлив, че се присъединих към този голям клуб. Проектът Рома наистина ме спечели и чувствам, че да играя тук е правилният избор за мен", каза Санчес пред клубния сайт.

25-годишният полузащитник е играл още в Бенфика, Байерн Мюнхен, Суонзи и Лил. Играчът има 32 мача за португалския национален отбор с три гола.

"Ренато Санчес е играч, който следим от дълго време“, каза генералният мениджър на Рома Тиаго Пинто.

"Ренато притежава техническите и физическите качества, които трябва да го накарат да влезе безпроблемно в нашата халфова линия, правейки я още по-конкурентоспособна", добави Пинто.

Португалецът ще носи фланелката с номер 20 в Рома, докато Леандро Паредес се завръща в клуба с договор до 2025 година.

"Добре дошъл отново вкъщи!", насипаха столичани за Паредес, който защитава цветовете на Рома между 2014-а и 2017-а.

"Винаги е вълнуващо да се върна в Рома. Благодаря на феновете за посрещането и на ръководството, че ме върна в клуба, който ми даде път в Европа. Миналата година изживях огромна радост на Световното първенство, сега искам да продължа да печеля и съм убеден, че мога да го правя с отбора", бяха думите на Паредес при представянето му.

"Веднага след като разбра за интереса ни, Леандро ни даде да разберем, че целта му е да се върне в Рома. Неговото огромно желание ни накара да направим това и сме щастливи, че ще го гледаме отново с нашата фланелка", коментира главният мениджър на Рома по спортните въпроси Тиаго Пинто.

Леандро Паредес е привлечен от Рома през 2014 година от Бока Хуниорс. Той игра два цели сезона за римляните, като има и два периода на наем в Киево и Емполи. Играе още за руския Зенит и за Ювентус, преди да премине в Пари Сен Жермен.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822