Реал отпразнува 36-ата титла с парад и песен от Анчелоти

Спорт 12.05.2024 18:57 Снимка: ДНЕС+

Реал отпразнува 36-ата титла с парад и песен от Анчелоти

Обиколка по улиците на Мадрид беляза титлата на Кралете

Реал отпразнува своята 36-а титла на Испания с обиколка из изпълнените с фенове улици на Мадрид.

Кралете си подсигуриха убедителната и заслужена титла преди седмица, с оставащи четири кръга до края, когато пред телевизорите видяха как Жирона разбира Барселона с 4:2.

През седмицата Реал имаше и допълнителен повод за радост след драматичното класиране за финал в Шампионска лига, а титлата бе затвърдена вчера с разгромно 4:0 над вече изпадналия тим на Гранада.

Така днес бе ден само и единствено за празненства, а Реал получи своя трофей на тренировъчната си база, откъдето тръгна почетната шампионска обиклка на Мадрид.

Малко странно и нетипичнно награждаване. Свикнали сме тези церемонии да се случват на стадиони и празнуващите играчи да са по екипи, но футболистите на Реал излязоха спретнати и в костюми, а капитанът Начо имаше честта да вдигне трофея.

От базата играчите се насочиха с автобус към сградата на Общината, откъдето именно Начо и президентът Флорентино Перес държаха кратки речи пред събралото се множество, докато Карло Анчелоти не реши да разнообрази обстановката.

Без излишни думи, Анчелоти просто взе микрофона и запя химна на Реал, а това сякащ бе началото на неофициалната част на купона, която отприщи истинско шоу из Мадрид.

За Реал това е титла №36 в славната история на клуба, а сезонът за фенове и играчи изобщо не е приключил, защото сега всички погледи ще са насочени към 1 юни, когато на "Уембли" Кралете ще преследват своята титла №15 в Шампионска лига.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361