Реал изнесе ново шоу под съпровода на бразилската си звезда

Спорт 17.03.2024 10:12 Снимка: АР/БТА

Реал изнесе ново шоу под съпровода на бразилската си звезда

Реал Мадрид се доближава до титлата в Ла Лига след професионално представяне и победа с 4:2 при гостуването си на Осасуна в 29-ия кръг.

Два гола на Винисиус и по един на Даниел Карвахал и Брахим Диас донесоха 22-ата победа в първенството и актив от 72 точки, с десет повече спрямо втория Жирона. За домакините от Памплона точен бе таранът Анте Будимир и Икер Муньос, но головете не стигнаха за увеличаване на актива от 36 точки на десетото място.

Винисиус продължава да е в супер форма, като именно той откри резултата още в четвъртата минута, възползвайки се от много груба грешка на Алехандро Катена, който му подари ситуация един на един срещу вратаря. Грешка нямаше.

Осасуна обаче изравни много бързо - още в седмата минута. След корнер на два пъти топката беше връщана в наказателното поле и там хърватинът Будимир отклони за 1:1.

В 18-ата минута Реал отново поведе след фантастична асистенция на Федерико Валверде, който отклони към Даниел Карвахал, а с едно докосване десният бек реализира.

През втората част Реал продължи да е ефективен и направи 3:1 в 61-ата минута. Брахим Диас беше изведен зад защитата от Валерде и уругваецът направи втора асистенция.

Три минути по-късно Винисиус направи 4:1 с втория си гол след фантастични технични действия, довели до още по-красив завършващ удар покрай вратаря.

В продължението на срещата Икер Муньос вкара втори гол за Осасуна със силен удар по земя между краката на вратаря Андрий Лунин.

Малко след това Арда Гюлер от Реал можеше да вкара гола на сезона, но с прехвърлящ удар от центъра топката кацна на напречната греда.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549