Размяна на нежеланите - Челси и Юнайтед готвят най-изненадващия трансфер на лятото

Спорт 27.08.2024 12:42 Снимка: ДНЕС+

Размяна на нежеланите - Челси и Юнайтед готвят най-изненадващия трансфер на лятото

Челси и Манчестър Юнайтед може би ще направят една от най-изненадващите сделки на лятото, като разменят "ненужните" или "нежеланите", както ги нарече британската преса тази сутрин.

Юнайтед е предложил директно Джейдън Санчо на лондонските "сини", след като мениджърът Ерик тен Хаг ясно е подчертал, че не желае повече да се занимава с проблемното крило.

Двамата се скараха още в средата на миналия сезон и Санчо отиде под наем в Борусия (Дортмунд), където игра много силно и стигна финал в Шампионската лига.

Но се завърна на "Олд Трафорд", уж проблемите бяха изгладени, но... отново има такива. И Тен Хаг иска Джейдън да бъде извън отбора.

Челси, който привлече над 40 футболисти за две години, като нищо ще вземе още един. Защо не - крилата в състава са само 7. Но иска да прати в обратната посока "скъп дар" по сделката - Рахийм Стърлинг, който пък вдигна бунт срещу това, че не влиза в групата на Енцо Мареска за първите три мача от сезона.

Италианецът ясно обяви, че няма как всички да влязат в състава (и това е очевидно), а 29-годишният Стърлинг иска да играе.

Дали ще има сделка и размяна - това е въпросът на последните дни от трансферния прозорец, който за всеобщо облекчение ще затвори в полунощ на 31 август.

И най-после ще можем да си говорим основно за футбол, а не за сделки, цени, преотстъпвания и т.н.

CHF CHF 1 2.08289
GBP GBP 1 2.31959
RON RON 10 3.93464
TRY TRY 100 5.18524
USD USD 1 1.76249