Разкриха детайли около договора на Меси с ПСЖ

Спорт 18.09.2021 11:51 Снимка: ДНЕС+

Разкриха детайли около договора на Меси с ПСЖ

Преминаването на Лионел Меси от Барселона в Пари Сен Жермен стана една от бомбите на летния трансферен прозорец.

Аржентинската суперзвезда пристигна на „Парк де Пренс“ като свободен агент, след като договорът му са каталунците изтече и от „Камп Ноу“ не успяха да подпишат ново споразумение с него, тъй като така щяха да прекрачат финансовия феърплей в Ла Лига.

След финализирането на сделката много се спекулираше с това, какво възнаграждение ще получава Меси в ПСЖ. Сега от авторитетното френско издание „LEquipe“ съобщават, че аржентинският маестро ще получи 110 млн. евро нетна печалба за три сезона в случай, че изпълни целия договор, който е подписал с парижкия отбор, който са разделен на 2 фиксирани години с вързомжонст за увеличаване с още 1 сезон.

Тези 110 милиона ще бъдат разпределени по следния начин: през първия си сезон, т.е. сегаш, Меси ще спечели 30 милиона нето. В следващите 2 кампании нападателят ще получава по 40 млн. евро. Както бе потвърдено от „L’Equipe“, заплатата на Меси е идентична с тази на Неймар след подписването на новия му договор по-рано през тази година и е по-висока от тази на Мбапе, тъй като френският национал за момента отхвърли всички предложения за удължаване на договора му с ПСЖ.

Част от тези 30 милиона нето, които Меси ще получава в ПСЖ ще бъдат изплащани в криптовалута, тъй като парижани подписаха договори с няколко компании от тази сфера. Заради използването на този вид нова разплащателна услуга, клубът ще спечели между 25 и 30 млн. евро от сътрудничеството си с тези компании.

В допълнение, Меси, който не е получил бонус за трансфера си, ще се възползва от премия за лоялност, който възлиза на 15 милиона евро бруто. Заплатата на Меси е идентична с тази, която той би получил в Барселона, ако бе останал на „Камп Ноу“, тъй като беше готов да намали заплатата си с 50% заради финансовата криза, в която се намират каталунците.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827