Разделят ли се Везенков и Сакраменто Кингс?

Спорт 04.02.2024 10:14 Снимка: ДНЕС+

Разделят ли се Везенков и Сакраменто Кингс?

Българинът може да бъде изтъргуван още идните дни

Пътищата на Александър Везенков и Сакраменто Кингс може да се разделят съвсем скоро.

Подобни слухове витаят в НБА от няколко седмици, а поредното твърдение дойде от италианския спортен журналист Матео Андреани.

Според него ръководството на Сакраменто има намерение да се раздели с Александър Везенков преди края на трансферния прозорец в НБА, който затваря на 9 февруари.

"Кралете" обмислят да включат българския национал в потенциална трейд сделка, чрез която може да бъде привлечен добър играч, който да помогне на амбициите на Кингс за високо класиране през настоящия сезон.

Една от трансферните опции пред Сакраменто е Кайл Кузма от Вашингтон. Калифорнийци имат възможност да предложат играчи като Кевин Хъртър, Дейвиън Мичъл и Везенков, за да си осигурят услугите на крилото. Други подхвърлени идеи за трейдове включват още Дориън Фини-Смит и Ройс О"Нийл, чрез които Сакраменто би укрепил защитата си.

В последните дни Везенков лекува контузия в глезена, като пропусна последните пет мача на отбора си. Най-полезният играч в Евролигата записва средно по 5.7 точки и 2.6 борби при 38% стрелба от тройката през настоящия сезон. Неговата заплата е $6.3 милиона и може да бъде използвана за изравняване при евентуална сделка с друг отбор.

Преди време пък имаше слухове, че Чикаго Булс има интерес към българина. Бъдещето на Везенков в НБА ще стане ясно до дни, но сигурното е, че дори да смени отбора, той ще остане част от най-силната баскетболна лига на планетата.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549