Рами Киуан донесе втора поредна победа на българския бокс в Париж

Спорт 28.07.2024 14:16 Снимка: ДНЕС+

Рами Киуан донесе втора поредна победа на българския бокс в Париж

Българският боксьор в категория до 71 килограма Рами Киуан започна успешно в дебюта си на Олимпийските игри.

В Париж нашият състезател победи с единодушно съдийско решение с 5:0 гласа поляка Дамян Дуркаш, макар спорно да загуби първия от общо трите рунда с 2:3 гласа.

В следващите две части 24-годишният Киуан беше категоричен и ги спечели с по 5:0, като по този начин се класира за втория кръг, където ще се изправи срещу първия поставен в схемата Шанън Дейви на 31 август.

Това е втора поредна победа за българския бокс на Олимпиадата след тази на Радослав Росенов вчера.

Днес боксът с българско участие беше малко по-слаб откъм качество, но това се дължеше и на поляка Дуркаш, който рядко достигаше главата на Куиан с ударите си. Освен това на два пъти беше предупреждаван за неспортсменски действия.

"Напрежението тук е доста високо и не съм усещал такова досега. Освен публиката усетих хората от малките екрани, но се справих. Сработиха се нещата и това, което ми казаха, го направих. Изпълнихме плана срещу този опонент. Десния прав е оръжие на всеки обратен гард и със сигурност и моето. Смятаме в следващия мач да съм по-уверен в първия рунд. Физически съм несломим и никой не може да ми влезе в главата. Там има място само за мен", каза уверено Киуан след мача.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095