Ръгби националите ни с тежка загуба в Молдова

Спорт 05.05.2024 12:55 Снимка: БТА

Ръгби националите ни с тежка загуба в Молдова

Българският национален отбор по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48 (6:17) в последната и решителна среща от група С на Европейската ръгби-конференция. Така молдовците са първи с три победи от три мача и отиват на квалификация за изкачване в горната дивизия.

Българският отбор ще трябва да се задоволи с 2-ото място в групата след две победи над Сърбия и Турция и поражение днес от молдовците.

Срещата започна равностойно и след началното 5:0 за Молдова, българите съкратиха пасива на 5:3. Този резултат се запази до 20-ата минута на първата част, когато мощен пробив на Йон Копитов от молдовския тим завърши с реализиране на пет точки и авансът им се увеличи на 10:3.

В 26-ата минута капитанът на българския тим Петър Николов не сбърка при есе и реализира за 6:10. Това всъщност се оказаха и последните точки за българския тим, който до полувремето изоставаше вече със 17:6. Тимът ни се поведе по играта на домакините, който предложи повече единоборства, вместо да търси си бързи пробиви, довели до убедителния успех над Сърбия в края на април.

"Първо, искам да поздравя отбора на Молдова за изключителното им представяне. Въпреки резултата, аз съм изключително горд с нашия отбор, особено с новите ни играчи, които наистина се активизираха и показаха своя потенциал. За българското ръгби е окуражаващо да види дълбочината на таланта, който имаме, преминавайки през етапите на развитие.

Вече очакваме с нетърпение следващия сезон, където ще продължим да интегрираме тези обещаващи момчета и ще приветстваме обратно някои от нашите ключови играчи след контузии", заяви селекционерът на българския национален отбор по ръгби Ромен Балмис, цитиран от БТА.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027