Раева преизбрана за шеф, изненада с Владинова

Спорт 25.08.2020 08:02 Снимка: ДНЕС+

Раева преизбрана за шеф, изненада с Владинова

Илиана Раева очаквано бе преизбрана за президент на Българската федерация по художествена гимнастика на Общото отчетно-изборно събрание вчера, предаде БНР. Тя ще ръководи най-успешния ни спорт в последните 10 години за трети мандат. Това става възможно, след като на предишна сбирка на управата бе гласувано две трети от членовете да могат да предлагат трети мандат за президент, а на днешното събрание мандатността изобщо отпадна.

Раева заяви, че има големи планове и амбиции за развитието на красивия спорт и анонсира новите имена в управата на федерацията. Това е Илия Гърков, представителят на "Дънди прешъс метълс", най-стария спонсор на художествената гимнастика, Юлия Мумджиева, бронзовата медалистка с ансамбъла от Рио Ренета Камберова и една изненада.

"Приятно изненадана бях самата, преди месец, когато се контузи, при мен дойде капитанът на националния отбор Невяна Владинова и ми сподели, че иска да се обучава за ръководител. Оттогава тя е неотлъчно до мен и я обучавам за ръководител във федерацията. Много обичам да помагам на младите, виждам, че много от успешните клубове са ръководени от млади кадри."

"Не мисля, че никой не смее да излезе насреща ми за шеф на федерацията, а просто, че хората са доволни, затова ме преизбират", сподели Раева. /БНР

CHF CHF 1 1.80878
GBP GBP 1 2.19438
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.08337
USD USD 1 1.64355