ПСЖ се изравни със Сент Етиен по шампионски титли след реми с Ланс

Спорт 24.04.2022 16:27 Снимка: ДНЕС+

ПСЖ се изравни със Сент Етиен по шампионски титли след реми с Ланс

Пари Сен Жермен ликува с десета шампионска титла на Франция, въпреки че стигна само до равенство 1:1 у дома с Ланс в двубой от 34-ия кръг на Лига 1. Парижани имат преднина от 16 точки пред втория Марсилия и са недостижими на върха при четири оставащи кръга до края на първенството.

Всичко най-любопитно в срещата се случи след почивката. Първо, в 57-та минута гостите останаха в намален състав след втория жълт картон на бранителя Кевин Дансо. Десетина по-късно домакините откриха с едно от редките попадения на Лионел Меси през сезона, а в ролята на асистент се превърна Неймар. Въпреки численото си преимущество на терена, играчите на Маурисио Почетино не успяха да се поздравят с титлата в стил, след като инкасираха късно изравнително попадение дело на резервата Корентен Жан.

То обаче не помрачи радостта на парижани, които грабнаха осма титла в последните десет сезона и се изравниха на върха с досегашния едноличен водач в класацията Сент Етиен по брой шампионски трофеи на страната. Те си върнаха короната, след като миналата година с нея изненадващо ликува съставът на Лил.

Радостта на футболистите обаче не бе така споделена от привържениците, като някои от фенските фракции на отбора напуснаха рано стадиона в знак на протест след отпадането от Шампионска лига. ПСЖ си тръгна от най-престижния европейски клубен турнир след поражение от Реал Мадрид с общ резултат 2:3 в осминафиналната фаза на надпреварата, а и отпадна от Ница след дузпи за Купата на Франция. В следващия кръг от Лига 1 парижани гостуват на Страсбург, докато седмият в таблицата Ланс, който е на две точки от зона Европа, е домакин на Нант.

В друг мач от съботната програма, Монако се изкачи на трета позиция в подреждането след убедителен успех над Сент Етиен с 4:1 като гост. Уисам Бен Йедер реализира 20-ия си гол от началото на сезона, а шестата последователна победа на монегаските в Лигата ги изведе над Рен, който приема Лориен в неделя, по голова разлика. Третият в крайното класиране си гарантира място в квалификациите за Шампионска лига. Сент Етиен остава в зоната на изпадащите с 31 точки, на една от намиращия се над чертата Клермон, с мач повече от новаците./БГНЕС

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361