ПСЖ отказа да пусне Маурисио Почетино в Манчестър Юнайтед

Спорт 25.11.2021 12:54 Снимка: ДНЕС+

ПСЖ отказа да пусне Маурисио Почетино в Манчестър Юнайтед

"Червените дяволи" почти сигурно ще останат с временен мениджър до края на сезона

Ръководството на Манчестър Юнайтед е отправило официално запитване към колегите си от Пари Сен Жермен относно възможността да привлече Маурисио Почетино за нов мениджър още сега. 

Според редица медии парижани са отговорили отрицателно, тъй като не искат да се разделят с аржентинеца в средата на сезона.

В последните дни се твърдеше, че самият Почетино иска да се завърне на Острова и да поеме "червените дяволи". Собствениците на Юнайтед също са били готови да платят компенсация от 10 милиона паунда, за да вземат веднага бившия мениджър на Тотнъм, без да чакат до следващото лято. В същото време се говореше, че ПСЖ има готовност да замени Почетино със Зинедин Зидан.

В крайна сметка обаче клубът от "Парк де Пренс" е блокирал опита на Юнайтед да отмъкне аржентинския специалист. При това положение от "Олд Трафорд" ще се завърнат към варианта с временен мениджър до края на сезона. Разговори за поста ще се водят с петима специалисти, пише "Дейли Мейл". Това са Ернесто Валверде, Люсиен Фавър. Руди Гарсия, Ралф Рангник и Пауло Фонсека.

За първия в списъка се появи информация още във вторник вечерта по време на мача на червените дяволи срещу Виляреал в Шампионската лига. Валверде има добра визитка, тъй като именно под негово ръководство Барселона спечели последната си титла в ла Лига. Откакто бе освободен от "Ноу Камп" през януари 2020-а, специалистът не е поемал друг клуб.

Фавър за последно бе начело на Борусия Дортмунд, а Руди Гарсия до миналия сезон бе начело на Лион. Рангник в момента е директор в Локомотив Москва, докато Фонсека бе освободен от Рома след края на миналия сезон. На неговото място на "Олимпико" дойде Жозе Моуриньо, а името на португалеца се спрягаше усилено за Тотнъм.

Междувременно "Дейли мейл" информира, че агентът на Стив Брус го е предложил на Манчестър Юнайтед. При всички положения на "Олд Трафорд" търсят само временен мениджър, който да води отбора до лятото, след което ще бъде взето дългосрочно решение./tribune.bg

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911