Президентът на Торонто: Говорих с Везенков, от наша страна всичко е ясно

Спорт 09.07.2024 12:32 Снимка: ДНЕС+

Президентът на Торонто: Говорих с Везенков, от наша страна всичко е ясно

Президентът на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира случващото се около отбора, след като бяха подписани дългосрочни договори с две от водещите фигури - Скоти Барнс и Имануел Куикли.

Добавени към привлечените по сделката със Сакраменто Девон Мичъл и Джамал Шед (през драфта с избор от Кингс), Раптърс вече има 15 играчи с гарантирани договори за новия сезон. Тоест - 14 плюс 1 - Саша Везенков, който е договорен и трансфериран на ниво клуб-клуб от Сакраменто, но още не е подписал личния си контракт в Канада.

Българинът иска да се върне в Гърция и да стане играч на Олимпиакос с четиригодишен договор, но президентът на Торонто предупреди: "Тепърва ще има развитие по тази ситуация."

Ето думите на боса, запитан и за Везенков, при срещата с канадските медии.

"Чакаме разрешаване на този казус. Имах разговори и със Саша, и с неговите агенти и представители. Имах разговори и с нашите треньори. Мисля, че ще имаме развитие в следващите дни, но да видим - може и да е в следващите месеци...

Ние сме ангажирали играч в размяна със Сакраменто и сме убедени, че от наша страна всичко е ясно. Комуникирали сме достатъчно ясно с агента, играча и отбора, от който идва. Чакаме развитие."

Намеците за евентуално забавяне "за няколко месеца", са ако Везенков реши да търси отмяна на ангажимента с Торонто, без да се откаже от гарантираните 6.7 милиона долара, които този отбор сега му дължи за следващия сезон.

Според канадските медии, това ще е разрешението на казуса - "buyout" (откупуване) на контракта, след което Торонто го освобождава от него. И Саша е свободен да подпише с когото поиска. Очевидно желанието на българина е ясно - той не желае да играе за Раптърс и е избрал Пирея.

Близкият до отбора сайт "РаптърсРапчър", който е пълен с новини около състава от НБА, анализира:

"Везенков не желае да играе в лигата, защото е загубил надежда, че може да е основен състезател в нея. Той ясно е заявил, че иска да се завърне в Европа. Проблемът е, че Торонто иска да го задържи и го харесва като играч. А и отборът държи козовете - контрактът му е гарантиран и не може да не бъде уважен."

Ситуацията остава сложна.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93551
TRY TRY 100 5.44681
USD USD 1 1.80244