Попето разкри защо напусна националния отбор

Спорт 21.07.2020 13:14 Снимка: ДНЕС+

Попето разкри защо напусна националния отбор

Ивелин Попов обяви пред "БНТ", че не всичко в отбора изглежда, така както се представя в обществото. Българският атакуващ халф споделя, че споровете с Йордан Лечков са една от големите причини да вземе важното решение.

Попето не пропусна и да разкрие някои любопитни задкулисни сценарии от последните си години с екипа на "лъвовете".

"Пожелавам успех на момчетата в националния отбор. Доста малко съмишленици останаха в отбора. Нямам подкрепа от достатъчен брой хора. Малко хора ме подкрепят. Нещата, както аз ги виждам, няма да се получат. За това, по-добре да спра и да каза "чао". Да дам път на младите както се казва", започна той.

"Много неща не знаете. И след изпусната дузпа излизаха ръководни фактори и казваха какви ли не неща. Тогава аз станах в съблекалнята и казах: "Аз съм виновен за този равен, изпуснах дузпа". Много момчета обаче станаха и казаха, че всички сме виновни. Любо Пенев също. Но пред медиите излезе все едно друго нещо е станало".

След мача с Англия започна да се говори защо не са отишли повече от играчите да говорят с феновете. Лично аз съм отишъл и съм говорил с хората. С такива недомлъвки... явно трябваше да се покаже на хората колко сме задружни, но нещата не са съвсем така. Моето поведение сочи какъв човек съм".

"Лечков е една от причините. Не може директор да се държи така. Като си директор, трябва да поддържаш футболистите. Той само казва, че ни е осигурил всичко. Не става така да се хулят футболистите и да има поръчкови статии срещу играчите, а ти да не си виновен, не е сериозно. В Европа директорът става и си подава оставка, когато нещата не вървят. А сега ще съди БФС, няма да съди. Той един път не е дошъл да говори с нас човешки, бил е голям футболист, да подскаже нещо. Най-лесно е така. Не може цялата вина да е от треньорите и футболистите", добави още той.

"Кой съм предложил аз за капитан? Предложих на г-н Дерменджиев, може да го питате - Петър Занев, Васил Божиков или Страхил Попов. По-добър защитник от Петър Занев българин в родното първенство няма в момента. Страхил Попов и Божиков се представят силно в чужбина", завърши Попето.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827