Подсказка от Десподов била ключова за изпуснатата дузпа на Брюж срещу ПАОК

Спорт 12.04.2024 16:54 Снимка: ДНЕС+

Подсказка от Десподов била ключова за изпуснатата дузпа на Брюж срещу ПАОК

Българският нападател Кирил Десподов имаш своя принос за минималното поражение на неговия ПАОК от белгийския ФК Брюж в Лигата на Конференциите.

Синьо-черните от Белгия победиха с 1:0, но в 78-ата минута бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго пропусна дузпа. Десподов отиде при вратаря Доминик Котарски преди изпълнението и му прошепна нещо.

"Казах му да остане в средата и се радвам, че ме послуша", разкри Десподов диалога си с 23-годишния вратар. А по отношение на самата среща българинът допълни: "Мисля, че и днес имахме енергия, но нещо не ни се получи. Разбира се, първото полувреме току-що приключи. Трябва да покажем друго лице във втория мач. Играем на "Тумба" и трябва да ги накараме да се чувстват неудобно, за да се класираме за полуфиналите".

Самият вратар обаче предпочита да запази тайната и отказа да потвърди думите на българина, явно за да не дава предимства на други изпълнители. "Имам конкретна процедура, която следвам при дузпите. Имах нещо предвид, а това, което си казахме с Десподов, бих предпочел да ги запазя за себе си. Но и това ми помогна", каза стражът на гръцкия тим, цитиран от БТА за напътствията на Десподов преди дузпата на Тиаго.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822