Пирин взе точки и от Черно море

Спорт 20.04.2024 18:17 Снимка: БТА

Пирин взе точки и от Черно море

Смелият Пирин в пореден мач успя да се опълчи на един от лидерите и да вземе ценни точки в битката си за спасение.

След историческата първа победа над ЦСКА в София миналия уикенд, сега "орлетата" успяха да откраднат точка от втория в калисрането Черно море, завършвайки наравно 0:0.

Реми, с което възходът на "орлетата" през новата година продължава, като Пирин записа само две загуби за 10-те си двубоя през 2024-а.

Все ценни точки в заплетената битка за спасение, като на този етап Приин е 13-и с 30 точки и се намира на 8 пункта над зоната за директно изпадане.

Черно море пък има защо да съжалява, защото изпусна някои страхотни възможности и не успя да вземе три точки в борбата с ЦСКА за второто място.

Още утре "моряците" могат да се простят с втората си позиция, защото имат две точки аванс пред ЦСКА, но за "червените" предстои мач срещу Арда.

Иначе днес Черно море имаше тотален контрол над събитията на терена, но така и не успя да стигне до гол. Особено категорично бе превъзходството на "моряците" през първата част, но пък най-чистото положение за тези 45 минути се откри пред домакинтие.

Юго Комано не успя да отклони топката във вратата на Черно море от няколко метра разстояние, а именно здравата игра в отбрана и разчитането на контраатаки бе подходът, който Пирин предприе през целия мач.

Черно море трудно стигаше до чисти положения, като най-добрите такива пред "моряците" се откриха в продължението.

Първо удар на Панайотов бе изчистен от голлинията от Венци Бенгюзов, а след това Атанас Илиев можеше да се разпише с глава, но вратарят Ковальов спаси точката за Пирин.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822