Пиерос Сотириу остава в "Лудогорец" до отпадането от Шампионската лига

Спорт 02.08.2022 16:15 Снимка: ДНЕС+

Пиерос Сотириу остава в "Лудогорец" до отпадането от Шампионската лига

Пиерос Сотириу ще остане в “Лудогорец” до отпадането от Шампионската лига. Той е пожелал това. Днес българският първенец приема “Динамо” (Загреб) в първи мач от третия предварителен кръг.

Мачът е от изключителна важност, защото в жребия за плейофа днес от 13 часа победителят ще е поставен. 

“Ситуацията с Пиерос Сотириу е много позитивна. Той е голям професионалист. В професионалния живот всичко може да се случи. Подготвя се за мача с “Динамо” и има огромно желание да играе. Целият отбор го уважава. Информацията, която имаме за него, е позитивна”, завоалирано обясни всичко наставникът на “Лудогорец” Анте Шимунджа.

В Кипър разкриха, че централният нападател вече е продаден на японския “Санфрече Хирошима” и си тръгва от Разград всеки един момент.

“Очаквам много труден мач. Играем вкъщи и се надявам футболистите да се жертват за нашия успех. Факт е, че първият двубой не решава всичко, но позитивен резултат ще е от полза за продължаването ни напред”, каза Шимунджа.

“Съгласен съм, че “Динамо” ще е най-трудният ни съперник от началото на сезона. Те са сред доминантите на Балканите, с много силно представяне на европейската сцена. “Динамо” е много качествен отбор, уважаваме ги, защото знаем срещу кого се изправяме”, каза още Шимунджа.

“Защо “Динамо” имаше проблеми с “Шкупи”? Защото това е елиминационна фаза, в която играем с най-добрите отбори в държавите. Заради това не съм изненадан, че македонците създадоха проблеми на “Динамо”. Но хърватите показаха голямо уважение към тях, имаха трудности, но продължиха напред”, добави специалистът. Бащата на Шимунджа е роден в Сплит, така че и той имал хърватска част.

Съставът на наставника на “Динамо” Анте Чачич за мача е готов, като се имат предвид проблемите с контузените. На вратата е Ливакович.

В центъра на защитата до Лоритсен застава Шутало. На фланговете на защитата са Ристовски и Любичич. Пред тях са вътрешните халфове Мишич и Адеми.

Атакуващите полузащитници ще са Менало, Иванушец и Оршич, а нападателят ще е Дърмич.

Това е любимата схема на Чачич 4-2-3-1. В последния мач срещу “Истра” на левия фланг на защитата бе Петер Бочкай, но заради липсата на защитни качества ще се прибегне до “необхомото зло” Любичич.

Твърдо отпадат контузените Теофил, Емрели, Шутал и Булат.

С проблеми освен Бруно Петкович е и Лука Менало, но става въпрос за крампи и вероятно ще бъде възстановен.

“Лудогорец” ще играе още един мач с “Динамо” (Загреб). Двата отбора се паднаха в група “А” на турнира за юноши “Младен Рамляк”.

На него ще бъде третият тим на “Лудогорец”, който трябва да играе в Североизточната “В” група.

Двубоят между двата отбора е в петък от 19,30 часа.

Преди това “Лудогорец” в четвъртък пък ще стартира с мач срещу “Реал” (Мадрид), който е от 17,30 часа българско време.

Последният мач от групата на разградчани е срещу “Рапид” (Виена) в събота от 19,15 часа. При австрийците е българският вратар Марио Младенов.

В неделя са финалите, като първите в двете групи играят за титлата от 12,30 часа, вторите - за трето място, третите - за пето, и четвъртите - за седмо.

В другата група са “Фламенго” (Бразилия), “Макаби” (Тел Авив), “Одензе” (Дания) и “Удинезе” (Италия). 

Кипърският национал Пиерос Сотириу ще помага на “Лудогорец” до отпадането в Шампионската лига.

CHF CHF 1 2.00392
GBP GBP 1 2.27435
RON RON 10 3.93108
TRY TRY 100 5.65578
USD USD 1 1.82243