Първи думи от Сабаленка: Това е немислима трагедия. Сърцето ми е разбито

Спорт 21.03.2024 09:46 Снимка: АР/БТА

Първи думи от Сабаленка: Това е немислима трагедия. Сърцето ми е разбито

Арина Сабаленка за първи път проговори след кошмарните вести около кончината на нейния приятел Константин Колцов.

Бившият хокеист и треньор се самоуби (по всяка вероятност) в Маями в понеделник, като полицията продължава да не дава повече подробности около инцидента в Сейнт Реджис Бал Харбър.

Въпреки трагедията, състезателката от Беларус не се оттегли от турнира в Маями, като в петък трябва да излезе на корта срещу испанката Паула Бадоса.

Съдбата наистина обича да си играе с хората - това е най-добрата приятелка на Арина в тура. Двете трябва да излязат на корта с мисълта за случилото се тази седмица, и да опитат да изхвърлят другата от турнира.

"Смъртта на Константин е немислима трагедия - написа Сабаленка в Инстаграм. - Вече не сме заедно и сърцето ми е разбито.

Моля да уважите желанието ми за лично пространство, както и това на семейството ми. Това е изключително тежък момент."

В добавка организаторите на турнира от сериите WTA 1000 обявиха, че двукратната шампионка от Шлема няма да има медийни изяви по време на надпреварата.

Пресконференциите са задължителни, но ще бъде направено изключение за Сабаленка, предвид обстоятелствата.

"Ужасна ситуация - коментира Бадоса. - Говоря с нея често, през няколко часа. Знам какво се случва, знам в какво състояние е тя. Кошмарно... А мисълта, че трябва да играя срещу нея, е просто ужасна.

Арина е много силен човек, ще се пребори и с това. Тя е най-добрата ми приятелка, но за първи път не изпитвам радост от това, че ще се срещнем."

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822