Отстранената служителка на "Ред Бул" заплаши да разкрие всичко около случая "Хорнер"

Спорт 27.03.2024 16:47 Снимка: ДНЕС+

Отстранената служителка на "Ред Бул" заплаши да разкрие всичко около случая "Хорнер"

Отстранената служителка от "Ред Бул", която подаде сигнал за тормоз и неприлични съобщения и поведение от шефа на отбора във Формула 1 на компанията - Кристиан Хорнер, заплашва да разкрие пълните детайли около случая. До момента това бе под забрана, тъй като върви разследване.

Но според британския в. "Гардиън", позоваващ се на източник, близък до жената, тя е готова да се обърне към трибунал заради неправомерно освобождаване от компанията.

А той ще и позволи да разкрие самоличността си в публичното пространство, както и детайлите около случая. Включително съобщенията, който тя твърди, че е получавала от Хорнер.

Според специалистът по такъв тип дела Таня Гуудман, цитирана от "Гардиън", засега е внесено само оплакване в юридическия отдел на компанията.

Но ако то бъде отхвърлено, въпросната дама има право да се обърне към въпросния трибунал, разглеждащ казуси между работодатели и служители. Така делото излиза от корпоративните граници на една фирма и става публично.

Хорнер вече намекна, че подозира служителката в съглашателство с някои медии, които непрекъснато подклаждат темата и внасят напрежение в отбора.

Една от тях е "Де Теелеграаф" в Нидерландия, където редовно по казуса е цитиран и Йос Верстапен, бащата на световния шампион Макс.

Не е ясно дали от същата националност е и жената, обвинила Хорнер. Или просто тя е в контакт с Верстапен-старши, който определено е страна в скандала и ясно пожела шефът на отбора да напусне.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини