Осака се разплака на първата си пресконференция от месеци насам

Спорт 17.08.2021 13:29 Снимка: БГНЕС

Осака се разплака на първата си пресконференция от месеци насам

Световната номер 2 Наоми Осака бе видимо разстроена от въпрос на журналист по време на първата си пресконференция от месеци насам. Носителката на четири титли от Големия шлем имаше онлайн среща с медиите преди началото на участието си на турнира в Синсинати, като това бе първата ѝ пресконференция, след като тя отказа да говори с журналисти по време на Ролан Гарос през май месец и предизвика множество реакции и коментари.

Японската тенисистка изглеждаше спокойна, преди местният репортер Пол Дохърти от Синсинати Инкуайърър да я попита за отношенията ѝ с медиите. "Ти не изгаряш от желание да общуваш с медиите, особено под формата на пресконференции. От друга страна имаш много интереси, които се нуждаят от медийна платформа. Как балансираш двете неща?". Осака се затрудни да отговори на въпроса и се разплака, след което излезе от залата. Малко по-късно тя се върна и се извини за прекъсването, преди да отговори на въпроса. "Откакто съм малка около мен има голям медиен интерес и мисля, че е не само заради това как играя тенис, а и заради произхода ми. Много хора се интересуват от мен. В това отношение съм различна от повечето хора и не зависи от мен, че нещата, които казвам или туитвам, генерират много статии. Бих казала, че не знам как да балансирам двете неща, опитвам се да го избистря в движение, както правите и вие", каза тя.

Впоследствие агентът на Осака Стюарт Дъгуид критикува поведението на журналиста. "Този грубиян от Синсинати Инкуайърър е точна демонстрация на това защо отношения между играчи и медии са толкова обтегнати в момента. Всички участници ще се съгласят, че тонът му бе неподходящ и единствената му цел бе да притесни Наоми. Ужасно поведение. И намекът, че Наоми дължи успехите си извън корта на медиите е мит - не се самозалъгвайте", коментира тя.

От своя страна други журналисти защитиха своя колега. "Мисля, че въпросът бе честен и истински, без абсолютно никакъв лош умисъл. Отговорът и емоцията на Осака също бяха честни и истински. Стюарт Дъгуид, не всичко е атака. Въпрос, който се опитва да стигне до отговор, не означава "злонамереност". Натисни спирачките на мелодрамата", каза Ник Кори. Самият Дохърти също защото позицията си. "Не съм се държал грубиянски спрямо никого през целия си живот. Може би критиците трябва да прочетат какво съм написал за Осака". /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911