Олимпийската шампионка Лора Кени искала да се откаже от колоезденето заради спонтанен аборт

Спорт 26.07.2022 13:26 Снимка: ДНЕС+

Олимпийската шампионка Лора Кени искала да се откаже от колоезденето заради спонтанен аборт

Петкратната олимпийска шампионка в пистовото колоездене Лора Кени призна, че в началото на годината е била на прага на това да прекрати състезателната си кариера, тъй като е била емоционално на ръба след спонтанен аборт в деветата седмица през ноември и операция по отстраняване на фалопиева тръба през януари заради извънматочна бременност.

През август миналата година на Олимпийските игри в Токио 30-годишната британката спечели златния медал в дисциплината медисън, а съпругът и Джейсън Кени стана най-титулуваният британски олимпиец в историята със седем златни отличия, предаде БТА.

"Имах чувството, че се проваляхме във всичко. Януари бе дъното и аз бях на емоционално на ръба. Без Джейсън щях да съм се отказала от всичко и да зарежа кариерата си. Дори нямаше да карам колело", каза британката.

"Но премислих всичко и реших, че се нуждая от това да карам колелото си отново. Това е нещото, което съм правила през последните 13 години. Това е моето сигурно място. Трябваше да погледна много неща в перспектива и да помисля за тях. Да си кажа "Защо правя това? Защото ме прави щастлива!" И да обикна колоезденето повече от всякога", добави Кени.

В четвъртък се откриват Игрите на Британската общност в Бирмингам, а от петък са стартовете в пистовото колоездене, което ще бъде единствената спортна надпревара, която се провежда в Лондон. Лора Кени ще бъде една от големите звезди на първенството, като тя ще представя Англия.

"Не знам какво да очаквам от себе си, защото участието в Игрите на Британската общност не беше в плановете ми. В плановете ми беше в момента да гледам нашето бебе. Чувствам се по-спокойно откогато и да било и се радвам, че отново ще мога да карам пред домашна публика", каза още Кени.

Лора и Джейсън има един син - Алби, който се роди през 2017 година.

CHF CHF 1 1.99554
GBP GBP 1 2.27467
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.61747
USD USD 1 1.81162