Олимпийска лудост на старта: ВАР отмени гол и промени резултат 90 минути след мача

Спорт 25.07.2024 09:40 Снимка: ДНЕС+

Олимпийска лудост на старта: ВАР отмени гол и промени резултат 90 минути след мача

Аржентина изравни драматично в 106-ата минута срещу Мароко за 2:2, но това не бе краят на екшъна

Невероятен сценарий, граничещ с абсурда предложи още първият ден на олимпийските игри в Париж - мач от футболния турнир продължи не 90 минути, а над 4 часа. Да, да - съвсем не на шега.

Този неописуем двубой бе между Аржентина и Мароко, като първоначално мислехме, че е завършил 2:2, а и това бе достатъчно драматичен развой. Кристиан Медина вкара в 106-ата минута за аржентинците, за да изравни, след като бе дадено колосалното продължение от 15 допълнителни минути.

В 16-ата от тях Медина вкара, а теренът в Сент Етиен бе засипан с предмети от недоволните марокански фенове.

Реферът Глен Ниберг от Швеция свири край - това бе видяно от всички зрители, но се оказва, че просто е решил да прибере играчите в съблекалнята заради тяхната сигурност. В сайта на Игрите, както и във всяка платформа за следене на футбол на живо, двубоят бе отбелязан като завършен - 2:2.

Това се случи около 18:08 ч българско време.

 

В 19:38 ч се появи новина от типа "брейкинг": Голът на Аржентина е отменен след намеса на ВАР!

И мачът, оказа се, не е завършен. Играчите са останали в съблекалните и около стадиона, не са тръгнали към хотелите си.

В 20:00 ч Ниберг даде сигнал да се поднови пред вече отдавна празните трибуни и с футболисти, които не можеха да повярват, че са на стадион "Жофроа Гишар" от ранния следобед (първият сигнал бе в 16:00 часа) до след 20:00 часа. Май на никой дори вече не му пукаше дали в тези две минути, които се доиграха, нещо ще се промени.

И така - 2:1 за Мароко.

Много по-рано днес този тим подсилен с аса от националния тим Ашраф Хакими, поведе с гол на Софиан Рахими в добавеното време на първото полувреме. Същият човек вкара за 2:0 в 49-ата минута от дузпа.

Аржентинският селекционер Хавиер Машчерано реагира, на терена се появиха Джулиано Симеоне, Медина, както и генийчето от Ривер Плейт Клаудио Ечевери. Именно синът на Диего Симеоне вкара за 1:2 в 68-ата минута, връщайки в мача южноамериканците.

А Медина изравни в 16-ата минута на добавеното време, въпреки че на таблото бяха обявени 15, а и те изглеждаха твърде много за случващото се на терена в Сент Етиен. И мислехме, че това е краят на екшъна... Но не.

Мароко събира три точки, а Аржентина няма нито една в група В, където са още Ирак и Украйна.

В група С на "Парк де пренс" олимпийският вицешампион от игрите в Токио преди три години Испания тръгна с много труден успех с 2:1 над Узбекистан. Марк Пубил от Алмерия вкара за испанците, но в края на първото полувреме Елдор Шомуродов от Рома изравни за узбеките. Футболистът на Манчестър Сити Серхио Гомес направи 2:1 в 62-рата минута и олимпийската формация на Ла Роха тръгна с победа.

В това каре са още Доминиканската република и Египет, които направиха 0:0 в другия двубой.

Нова Зеландия изненадващо удари Гвинея с 2:1 в мач от група А, в която големият двубой на вечерта е Франция - САЩ.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095