Обвиниха Кубрат Пулев в расизъм заради шега с тена на Антъни Джошуа

Спорт 16.10.2020 08:22 Снимка: ДНЕС+

Обвиниха Кубрат Пулев в расизъм заради шега с тена на Антъни Джошуа

Кубрат Пулев предизвика вълна от критика на Острова заради расистка реплика към Антъни Джошуа, с когото трябва да се срещне на ринга на 12 декември. 

Вчера 39-годишният роден боксьор даде пресконференция, на която един от въпросите беше за предимството на опонента му. Тогава с усмивка Кобрата отговори така: "Неговите силни страни? Мога да кажа, че безспорно има силен удар. Неговият тен също е по-добър от моя".

Думите на българина предизвикаха коментари, повечето от които критични и обидни. 

"Дано те нокаутира и да не можеш да станеш, расист гаден", е един от коментарите в "Сън". "Все едно сме в 70-ата година", е друг.

В „Дейли мейл“ един фен пише: "За жалост Кубрат Пулев доказа защо имаме нужда от #BlackLivesMatter. Идиот!". Повечето са категорични, че на мача за световните титли Пулев от първа ръка ще разбера какви са силните страни на Джошуа.

"Дейли мейл" припомня, че световният шампион, чиито корени са от Нигерия и Ирландия, е сред най-големите застъпници на движението срещу расизма "Black Lives Matter".

Освен това изданието припомня, че страната ни отново е била в епицентъра на расистки скандал след мача между България и Англия. Тогава получихме наказание от два двубоя без публика, а УЕФА ни глоби с 65 000 паунда.

Очаквано и целунатата американската репортерка Дженифър Равало, по прякор Джени Суши също присъства в статията на британското издание. В статията се отбелязва, че не за първи път действията на Кубрат Пулев предизвикат смут. /НовСпорт

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957