Нов срив за Левски в Пловдив

Спорт 19.09.2023 11:14 Снимка: ДНЕС+

Нов срив за Левски в Пловдив

Крумовград краде точки от пореден гранд у дома

Първото гостуване на Левски в Efbet Лига след 40 дни пауза бе съпътствано от ново разочарование, след като тимът на Николай Костов се задоволи с 2:2 срещу новака Крумовград. През август "сините" загубиха точки и на "Лаута" при 1:2 от Локомотив Пловдив и продължават да стоят на дистанция от "смърфовете", лидер в класирането. Разликата между двата тима вече е 9 точки като столичният град има и мач по-малко.

На свой ред домакините продължиха с отличното си представяне у дома при все, че домакинстват на "Коматево". След 3:1 над Лудогорец, 1:0 над ЦСКА 1948 и 2:0 над Локомотив София, тимът на Неманя Миланович открадна точки и от "сините". Това стана факт, след като Алекс Колев вкара четвъртия си гол през кампанията в четвъртото домакинство, в което взе участие. Мачът в Пловдив пък продължи над 100 минути заради контузии на Димитър Тонев и Калоян Пехливанов. 

Началото на срещата бе повече от изненадващо - след два неточни удара на домакините в началните минути, новакът все пак поведе в резултата. Димитър Тонев стреля от дистанция, топката срещна тялото на Алекс Колев и влетя в мрежата на Пламен Андреев. Преднината на Крумовград се задържа едва 5 минути. Отговорът на столичния гранд дойде след статично положение. Цунами засече с глава центриране на Джават Ел Джемили от ъглов удар и прати топката в далечния на Янко Георгиев ъгъл.

В 32-ата минута обратът бе факт, а Левски излезе напред в резултата. Точен за гостите в "жълто" бе Рикардиньо, който бе в суша и не се бе разписвал от визитата на "Лаута". Нападателят се възползва от отличен пас на Цунами, извел го на стрелкова позиция, а ударът му влетя плътно до гредата.

7 минути преди почивката Ел Джемили опита да изненада Георгиев с удар от малък ъгъл след директно изпълнение на фаул. Втаратят внимаваше и успя да боксира. А в последната секунда на първото полувреме опитният вратар не срещна проблеми и при далечен изстрел на Рикардиньо. 

Второто полувреме стартира динамично с положения пред двете врати. Първо Пламен Андреев трябваше да лови шут на Даниел Миланович, а след това Янко Георгиев при притеснен от опит на Рикардиньо за второ попадение в срещата.

В средата на втората част дойде и лошата новина за домакините. Тогава голмайсторът Димитър Тонев получи контузия, падайки от високо. Наложи се да бъде изнесен от терена на носилка, а състоянието му изглеждаше притеснително. Контузия получи по-късно и бранителят Калоян Пехливанов. 

Четвърт час преди края отбраната на гостите се пропука, след като Алекс Колев получи топката в наказателното поле на Левски, успя да да гърдира, а след това и да нанесе удар, въпреки че на гърба му бе Хосе Кордоба. Нападателят не се зарадва на попадението, тъй като е юноша на столичния гранд. Голът бе негов четвърти в четвърто домакинство на Крумовград през кампанията.

Отговорът на Николай Костов дойде от скамейката. Наставникът пусна в игра Асен Чандъров и Илиян Стефанов, а теренът напуснаха Асен Митков и Джавад Ел Джемили. Последва ситуация пред вратата на Левски, след като извеждащ пас намери Патрик, а Пламен Андреев опита да пресече, но се размина с топката. Грешката му поправи Хосе Кордоба, успял да се позиционира по-добре. А от юли насам първи мач за "сините" записа и Марин Петков. През последните повече от 40 дни той лекуваше травма в глезена, получена в Беер Шева при 0:0 с Апоел в турнира от Лигата на конференциите. 

В крайна сметка този път Левски не успя да вкара в заключителните минути, както бе срещу Пирин и Хебър, а също и с Апоел и Айнтрахт и се задоволи с точката.

Крумовград – Левски 2:2

1:0 Д. Тонев (21)
1:1 Цунами (26)
1:2 Рикардиньо (31)
2:2 А. Колев (75) 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 91. Вячеслав Велев, 5. Матей Шимич, 3. Калоян Пехливанов, 11. Александър Георгиев, 44. Божидар Кацаров (к), 10. Серкан Юсеин, 23. Димитър Тонев, 14. Даниел Миланович, 13. Диего Рапосо, 9. Александър Колев;

Треньор: Неманя Миланович;

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев , 2. Жереми Петрис, 33. Хосе Кордоба , 50. Кристиан Димитров, 6. Цунами, 10. Асен Митков, 8. Андриан Краев (к), 7. Роналдо , 11. Ел Джемили, 17. Уелтън , 9. Рикардиньо;

Треньор: Николай Костов;

СЪДИЯ: Георги Давидов;

СТАДИОН: "Футболен комплекс Ботев 1912", Пловдив;

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549