Невероятна: Калояна Налбантова разочарова домакините с дебютна олимпийска победа

Спорт 30.07.2024 16:09 Снимка: ДНЕС+

Невероятна: Калояна Налбантова разочарова домакините с дебютна олимпийска победа

Младото ни момиче може да е много гордо от първото си участие на Игрите

Най-младата участничка в женския турнир по бадминтон - 18-годишната Калояна Налбантова, постигна първата си победа на Олимпийски игри в кариерата.

Талантливото момиче от Първомай разочаровано стотиците френски фенове по трибуните, побеждавайки с 21:18, 21:18 състезаващата се за Франция китайка Ци Сюефей, която е с 14 години по-възрастна.

Налбантова, която в първия си мач загуби от световната шампионка Ан Се Йонг от Южна Корея, днес не показа никакво притеснение и игра освободено, което й донесе фантастична победа.

Нашето момиче трудно ще се класира за елиминациите, тъй като само първата в групата продължава напред, а това вероятно ще е южнокорейката. Въпреки това Налбантова може да е много горда от представянето си и в двата мача.

Днешният ден за родния бадминтон се оказа много успешен, след като и сестри Стоеви взеха своя мач срещу американските близначки Ани Ксу и Кери Ксу. Тази вечер българките ще научат съперничките си на четвъртфиналите.

"Бяха по-малко грешките, защото знаех ветровете накъде са. Играх на същия корт и бях по-подготвена. Мотивацията беше същата, но знаех този път по-добре какво трябва да направя. Още в началото видях, че тя е нахъсана, защото играе пред родна публика. Целта ми беше да задържа разиграванията, да й спадне адреналина и да играя мота игра. Направих в началото непредизвикани грешки и се радвам, че успях да се подобря.

Във втория гейм пак се повлиях на емоцията. Помислих за победата, което е най-голямата грешка. Щастлива съм, че накрая успях да спечеля последните три точки, които бяха решаващи. Главната ми цел беше да запиша поне една победа, а другата да покажа достойна игра срещу световната №1. Постигнах я, въпреки че загубих. Като цяло съм доволна. Силно се надявам това да бъде годината на сестри Стоеви и да спечелят желания медал. Спомням си как в Токио за две точки не успяха да се класират, но този път го направиха", каза усмихнатата Калояна след мача.

CHF CHF 1 2.03902
GBP GBP 1 2.32118
RON RON 10 3.93005
TRY TRY 100 5.46018
USD USD 1 1.80694