Неделев за първи път титуляр в Европа с “Лудогорец”

Спорт 09.11.2023 15:47 Снимка: ДНЕС+

Неделев за първи път титуляр в Европа с “Лудогорец”

За първи път, откакто премина в “Лудогорец”, Тодор Неделев ще излезе като титуляр в мач от Европа. Тази вечер от 22,00 ч разградският хегемон излиза в битка на живот и смърт срещу турския гранд “Фенербахче” в 4-и мач от Лигата на конференциите. Българският тим се нуждае от задължителна победа, ако иска да запази шансове за продължаване към елиминациите на най-новото отроче на УЕФА.

След завръщането на Георги Дерменджиев Неделев, който е и съгражданин на треньора си, възроди кариерата си в Разград. Считаният за един от най-големите таланти започна като титуляр в 2 от последните 3 мача на “Лудогорец” в Първа лига. Очаква се 68-годишният специалист да заложи в халфовата линия точно на Неделев. Интересно е, че бившият футболист на “Ботев” (Пд) не е записал и минута за шампиона в Европа. Неделев смени Пловдив с Разград през февруари, когато 12-кратният шампион вече бе приключил с участието си в европейските клубни турнири. През това лято пък Неделев нито веднъж не влезе в мачовете на тима по пътя към групите на Лигата на конференциите.

“Готов съм на 100%, ако треньорът реши да играя, и ще дам всичко от себе си, за да постигнем добър резултат. Чувствам се много добре в “Лудогорец”. Отборът ме прие по най-добрия начин. Надявам се с една добра игра да вземем максимума, за да продължим битката за класиране по-напред в турнира”, каза Неделев на пресконференцията преди мача с “Фенербахче”.

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев пък вярва, че тимът му може да постигне целта - излизане от групата. Специалистът е най-успешният треньор в историята на родния доминатор. Аут за срещата е контузеният защитник Ноа Сонко Сундберг.

“Мачът е изключително важен за нас. Всички сме наясно, че това е последният ни шанс. Не искаме да го пропуснем. “Фенербахче” е един много класен съперник. Ние сме доволни, че имаме възможността да играем срещу такъв отбор и такива футболисти, за да видим каква е нашата класа и къде трябва да се подобряваме”, заяви Дерменджиев.

В същото време пък колегата му от Турция Исмаил Картал има куп проблеми. След поражението 2:3 от “Трабзонспор”, което бе първо след 19 последователни триумфа, наставникът на “Фенербахче” е имал разговори на висок тон с част от футболистите, пише вестник “Фанатик”.

Поради различни причини на терена няма да бъдат Родриго Бекао, Александър Джику, Фред, Джошуа Кинг, Сердар Азис и Мерт Хакан Яндаш. Това принуди наставника да повика в състава 17-годишния Юсуф Акчичек за двубоя с разградчани. “Фенербахче” е лидер в групата и се нуждае само от точка в оставащите 3 срещи от групата, за да си осигури излизане от нея.

Турският тим пък е един от малкото тимове в цяла Европа, който е спечелил всичките си мачове в турнири на УЕФА през този сезон.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822