Не само скача високо, но умее и да бяга бързо: Дуплантис спечели спринтово шоу

Спорт 05.09.2024 15:17 Снимка: ДНЕС+

Не само скача високо, но умее и да бяга бързо: Дуплантис спечели спринтово шоу

Олимпийски шампион в скока на височина се надбягва с шампион в бягането с препятствия

Световният рекордьор в овчарския скок и суперзвезда на леката атлетика - Арманд Дуплантис, показа и спринтьорски умения.

В навечерието на Диамантената лига в Цюрих, Дуплантис се включи в шоу надбягваме срещу друг олимпийски шампион - Карстен Вархолм, който преди три години спечели златото на 400 метра с препятствия, но преди месец в Париж остана с бронзовото отличие.

Двама скандинавски атлети - един швед и един норвежец, за които спринтът не е коронна дисциплина, но пък е неизменна съставна част от техните овчарски скок и бягане с препятствия.

Те решиха да направят шоу за феновете на леката атлетика, като се включиха в зрелищно 100-метрово състезание.

Подобно на боксов мач, Дуплантис излезе в боксьорска роба в синия ъгъл, а неговият норвежки колега бе в червения.

Те застанаха на старта и започнаха надпреварата си, в която шампионът в овчарския скок Дуплантис се оказа по-бърз с личен рекорд от 10.37 секунди, докато Вархолм завърши с 10.47 секунди.

 

Впечатляващи времена за хора, които не са спринтьори. Също така времена, по-добри от на над 30 от участниците в сериите на 100 метра на Олимпийските игри преди месец.

След победата си Дуплантис подари на Вархолм шведски екип и го призова да го носи днес в надпреварата от Диамантената лига, а норвежецът видимо не остана особено очарован от предложението, но все пак го прие с усмивка.

"Трябва да му го призная, Мондо ме победи, очевидно освен да скача на високо, той успява и да бяха доста бързо", каза Вархолм.

Това бе част от облога между двамата. Загубилият трябва да носи екип на страната на спечелилия, ако разбира се организаторите на Диамантената лига позволя, защото все пак надпреварата си има своите регулации относно екипировката, които трябва да се спазват.

Снимка: АР/БТА
CHF CHF 1 2.08333
GBP GBP 1 2.34827
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.1615
USD USD 1 1.76662