Наско Сираков: Категорично съм против това управление на БФС

Спорт 09.11.2023 16:22 Снимка: ДНЕС+

Наско Сираков: Категорично съм против това управление на БФС

Приключи общото събрание на акционерите в ПФК "Левски", продължило над 4 часа в сектор „А" на стадион „Георги Аспарухов".

Мажоритарният собственик Наско Сираков пристигна за него на "Герена" в компанията на изпълнителния директор Даниел Боримиров.

Присъстваха още членът на надзорния съвет на клуба Антон Краус, както и бившият такъв Петър Ганев. В залата се регистрира и членът на управителния съвет Константин Баждеков, но той я напусна по-рано.

На събитието имаше и представители на Тръст "Синя България".

От организацията преди дни изпратиха въпроси към Боримиров относно финансовото състояние на "Левски".

В дневния ред имаше точка, която включва именно отчет на изпълнителния директор за изплатени задължения към Национална агенция по приходите в периода от 2.05.2023 г. до датата на провеждане на събранието и произход на средствата, използвани за погасяването им.

Също така и за размера на задълженията на дружеството към НАП (лихви и главница) към датата на провеждане на събранието.

Предишният изпълнителен директор адвокат Ивайло Ивков редовно даваше отчети за състоянието на дълга и плащанията. При Боримиров тази практика бе спряна.

При последната точка от дневния ред  - „Разни", Сираков бе запитан от акционер каква е позицията на клуба спрямо сегашното ръководство на Българския футболен съюз и продължава ли 40-годишното му приятелство с президента Борислав Михайлов.

Мажоритарният собственик на "сините" акции отговори с сумите: „Аз много добре отделям личните си отношения със служебните. Категорично съм против това управление на БФС, защото то е насочено срещу "Левски.", съобщава dsport.bg.

Изказвания и пресконференция след края на общото събрание не бяха предвидени.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822