Наказаха рефер от Етър - ЦСКА

Спорт 03.11.2023 16:39 Снимка: ДНЕС+

Наказаха рефер от Етър - ЦСКА

Съдийската комисия на БФС излезе с позиция относно критиките към реферите след мача между Етър и ЦСКА в сряда.

В 91-ата минута домакините от Велико Търново вкараха гол, с който резултатът трябваше да стане  1:1.

След продължило ш6 минути преглеждане на ситуацията с помощта на системата VAR, арбитърът Ивелин Занев от Русе отмени попадението на Ивайло Димитров и срещата приключи с успех на „червените“ – 1:0.

В крайна сметка Съдийската комисия посочи, че грешката идва от ВАР-съдията на мача Ивайло Ненков от София, който е подал грешен кадър и така е създал напрежение.

Именно заради това е и наказан със спиране на правата чрез комюнике, което Novsport.com публикува без редакторска намеса:

"Във връзка с обществения интерес, възникнал около отсъжданията на съдийската бригада на мача от ППЛ между Етър и ЦСКА-София и постъпилото в БФС писмо от г-н Даниел Панов, Съдийската комисия държи да внесе следните уточнения: Решенията на съдийската бригада в този двубой са напълно коректни, а причина за възникналата полемика е грешният кадър, който ВАР-съдията Ивайло Ненков е подал към телевизионния оператор при ситуацията за отменения гол на Етър в края на двубоя. Съдийската комисия анализира действията на ВАР-съдията, чиито права ще бъдат спрени.
СК изразява категорично становище, че компютърните графики, които показват ситуациите за засада, не могат да бъдат манипулирани."

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822