Надал подкрепи Синер: Не вярвам да е искал да се допингира

Спорт 03.09.2024 17:54 Снимка: ДНЕС+

Надал подкрепи Синер: Не вярвам да е искал да се допингира

Испанската легенда Рафаел Надал коментира може би най-актуалната тема в световния тенис в последните седмици - положителните допинг проби на актуалния №1 в ранглистата Яник Синер. Италианецът се размина с наказание, след като бе оправдан и отговорните органи приеха обяснението, че той е приел забранена субстанция по време на масаж, при който неговия физиотерапевт е бил без ръкавици.

А самият физиотерапевт е използвал спрей със забраненото вещество клостебол, анаболен стероид, за да третира рана на ръката си.

"Разполагам с качеството или недостатъка, че винаги вярвам в добрите намерения на хората. Познавам Синер и не вярвам, че той някога е искал да бъде допингиран", сподели Надал в испанското телевизионно предаване "Ел Ормигеро".

"Не смятам, че трябва да харесваме нещата само тогава, когато са решени по начина, по който на нас ни се иска. В края на краищата - справедливостта си е справедливост и аз вярвам в нея", каза още той.

Надал добави, че вярвам в решенията, които антидопинговите агенции взимат и е уверен, че го правят на база на това кое е правилно спрямо техните виждания и регулации.

Покрай създалата се полемика Новак Джокович призова за по-ясни протоколи и стандартизиран подход към случаите с намесен допинг.

Ник Кирьос пък остана верен на себе си и категорично заяви, че Синер е трябвало да бъде наказан.

38-годишният Рафа обобщи ситуацията с това, че уважава мнението на всички, но в крайна сметка това е неговата гледна точка.

CHF CHF 1 2.07736
GBP GBP 1 2.32234
RON RON 10 3.93108
TRY TRY 100 5.20425
USD USD 1 1.76822