Над 1000 привърженици посрещнаха Ливърпул в Банкок

Спорт 10.07.2022 18:03 Снимка: ДНЕС+

Над 1000 привърженици посрещнаха Ливърпул в Банкок

Ливърпул бе поздравен от над 1000 ентусиазирани фенове, когато кацна в Банкок и мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп не успя да издържи на изкушението и се пошегува с големия съперник Манчестър Юнайтед, питайки следното: „Беше ли така вчера, когато Манчестър Юнайтед пристигна?“. „Червените“ акостираха в Тайланд 24 часа след „червените дяволи“, като двата отбора ще се изправят в контролна среща във вторник. Тимовете играят на стадион „Раджамангала“ от 16:00 часа българско време, преди Ливърпул да се насочи към Сингапур, а Юнайтед към Австралия, продължавайки предсезонните си подготовки.

„Никога не съм присъствал на подобна пресконференция преди. Благодаря ви за наистина топлото посрещане. Едва за втори път съм в Тайланд, първият беше за час по пътя към Сидни. Надявам се да получа повече време, което да прекарам в града“, започна германецът, който бе придружен от капитана Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър.

Запитан относно това дали е уверен, че отборът му може да се бори за трофеи, той отвърна: „Възможно най-уверен. Човек никога не знае, но днес видях на самолета състав, пълен с качество. Винаги се нуждаеш от известна доза късмет, както всички знаем, ако искаш да спечелиш трофей. Но за да играеш добър сезон, преди всичко се нуждаеш от постоянство – за това става въпрос и това ще опитаме да направим“.

Трансферният прозорец за мърсисайдци е натоварен, като Дарвин Нунес, Фабио Карвальо и Калвин Рамзи бяха добавени към състава, от който си тръгнаха Садио Мане, Дивок Ориги и Такуми Минамино. „Нямам никакви съмнения относно качествата на момчетата. Привлякохме нови играчи – да, загубихме няколко, но взехме и нови, свежа кръв, което е много полезно. Все още не е ясно кой-къде ще играе. Момчетата ще поставят останалите под напрежение, което е важно“, добави още Клоп.

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911