Мястото на Везенков в тима на "Сакраменто" става под въпрос

Спорт 21.11.2023 10:50 Снимка: ДНЕС+

Мястото на Везенков в тима на "Сакраменто" става под въпрос

Основен конкурент на българина пред завръщане в игра за "Кингс"

Александър Везенков има няколко седмици, за да докаже напълно на треньора на “Сакраменто” Майк Браун, че заслужава да е част от основния състав на “Кингс”. Българският ас в НБА се представя повече от убедително досега в редовния сезон. Най-полезният играч за миналия сезон в Евролигата получава доста минути за новобранец и с всеки изминал двубой вдига нивото. Очакванията доскоро бяха, че спортист №1 на България дори ще влезе в титулярната петица на “Кингс” за някои от срещите през сезона.

Само че съвсем скоро може да се стигне до ситуация, в която Везенков да изпадне от ротацията на “Кингс”. Причината - един от основните играчи на “Сакраменто” от миналия сезон - Трей Лайлс, който играе на позицията на българина, е близо до завръщане на паркета. Канадецът бе сред основните състезатели на Майк Браун през миналата кампания, но от лятото лекува контузия. Той получи разтежение на прасеца, но вече е започнал тренировки с тима от Калифорния, съобщават медиите отвъд океана. Очаква се той да е напълно готов за игра до седмица-две. През миналия сезон Лайлс взе участие в 81 срещи, включително и плейофите.

Канадецът има богат опит в НБА. През кариерата си пък е носил екипите на няколко топотбора в лигата - “Юта”, “Денвър” и др.

В същото време победният ход на Везенков и “Кингс” в НБА продължава с пълна пара. Тимът нареди 6 поред успеха, след като “Сакраменто” премина и през пълния със звезди тим на “Далас” в понеделник сутринта - 129:113. Родният ас в лигата се отчете със 7 точки за 13 мин игра. Но освен че може да стреля безпогрешно, Везенков изуми с брутална блокада срещу един от най-атлетичните състезатели на противника - Тим Хардауей-джуниър. Българският ас спря сина на легендарния американец и не му позволи да забие в коша.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481