Може ли проблемът да се окаже по-сериозен? Джокович не изключва отказване от "Ролан Гарос"

Спорт 04.06.2024 17:47 Снимка: АР/БТА

Може ли проблемът да се окаже по-сериозен? Джокович не изключва отказване от "Ролан Гарос"

Новак Джокович не е сигурен, че ще излезе на корта за четвъртфиналния си мач от "Ролан Гарос", или поне такива бяха първите реакции на сърбина.

По време на вчерашния си мач срещу Франсиско Серундоло, Джокович получи травма в коляното, като единствено купищата обезболяващи и прословутият му характер го спасиха от отпадане.

С огромни мъки сърбинът продължи да играе и в крайна сметка успя в пет сета да измъкне един мач, който в края на четвъртата част изглеждаше приключил за него.

Ноле призна, че говорим за травма отпреди няколко седмици, която се е обадила след едно от подхлъзванията му на корта.

Пред медиите Ноле разкри, че ще трябва да минат определени часове след мача, за да може да прецени какви са реалните поражения по коляното му и най-вече дали мач срещу Каспер Рууд би донесъл заплаха от по-сериозна травма.

Именно заради това Джокович призна, че към момента не е сигурен в участието си на четвъртфиналите, а това ще се решава едва в часовете преди самия мач, който е насочен за утре.

"Имам проблем от няколко седмици. Положението не е толкова сериозно, но почувствах болка и взех много обезболяващи, за да изкарам мача.

На този етап не знам дали ще играя на четвъртфиналите, ще преценяваме с екипа ми", бяха думите на Ноле.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993