Може би най-странната дузпа: Бразилец сътвори уникален куриоз

Спорт 22.07.2024 14:46 Снимка: Getty Images

Може би най-странната дузпа: Бразилец сътвори уникален куриоз

Бранител реши да се прави на хитър, но нещата не се развиха по план

Дузпите по традиция са най-дискутираният детайл от футболните мачове, като след всяко отсъждане фенове непрестанно дискутират дали действително нарушение е имало или не.

В бразилския елит обаче се разигра куриозна случка, при която нямаше съмнение, че има нарушение на правилата според правилника, но самата ситуация бе наистина странна и може би първа по рода.

Със сигурност първа подобна случка, разиграла се пред камера, а всичко се случи по време на срещата между гранда Фламенго и Киршиума, при това в заключитлените минути на втората част при резултат 1:1.

Борещият се за титлата тим на Фламенго атакуваше в търсенето на победата, а в този момент на терена имаше втора топка, стояща в наказателното поле на гостите без съдията да я вижда, заради което играта не бе спряна.

Атаката се разви отлично за Фламенго и крилото Евертон влезе в наказателното поле и търсеше удобна възможност за изстрел, докато шокиращо топката бе избира от крака му не от бранител, а от друга топка.

В отчаян и неособено добре обмислен опит да спре противника, халфът Барето реши да изрита втората топка на терена право в основната топка, която бе в притежание на Евертон.

И нещата му се получиха. Всичко щеше да е перфектно, дори и гениално, ако ставаше въпрос за уличен футбол в квартала или такъв на плажа. Но подобно действие се счита за нарушение и реферът посочи бялата точка, а Габриел Барбоса превърна може би най-странната група в гол за 2:1.

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408