Младенов: Който не е свикнал да работи под напрежение в ЦСКА, не е за ЦСКА

Спорт 28.07.2021 11:33 Снимка: ДНЕС+

Младенов: Който не е свикнал да работи под напрежение в ЦСКА, не е за ЦСКА

Който не е свикнал да работи под напрежение в ЦСКА, не е за ЦСКА. Това заяви новият старши треньор на армейците Стойчо Младенов в първата си изява пред медиите преди заминаването на отбора за Латвия, където „червените“ ще срещнат Лиепая в мач-реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Първата среща между двата тима на „Българска армия“ завърши при нулево равенство.

„Нормално е, с годините, ставаме по-мъдри, по-устойчиви, така че има промяна, във всеки един човек има промяна. Отборът, за съжаление, само два мача съм му гледал, надявам се бързо да се опознаем взаимно със състезателите, през тези дни поработихме, разговаряхме, така че напредваме в това отношение. Когато има неправда, няма да мълчим, надявам се всичко да бъде феърплей, да бъде на високо професионално ниво от всяка една страна, така че да няма недоволни. В крайна сметка, едно ръководство прави промени, когато нещата не вървят, така че виждате каква рязка промяна в ЦСКА във всяко едно отношение, надявам се това да бъде за добро и оттук-нататък не да правим на всеки един трансферен прозорец да правим селекции, време е да направим отбор и това е идеята“, започна той.

Младенов сподели, че има пълен картбланш от ръководството независимо от честите треньорски рокади в последните години на „Армията“. „Ръководството в лицето на Гриша Ганчев изключително успешно се справи с всички финансови проблеми на клуба. Клубът е изчистен, няма задължения, така че оттук-нататък ще започнем да градим отбор, който в тези две години да бъде достатъчно боеспособен на всички фронтове, на които ЦСКА е свикнал да участва, както в шампионата в България, както и за Купата, така и в евротурнирите. Навсякъде съм успявал това нещо да го постигна (б.ред – картбланш от ръководството), надявам се и тук в лицето на собственика и на оперативния човек Дани Ганчев – имам нужната подкрепа, даден ми е пълен картбланш, така че в това отношение съм напълно спокоен“.

„Трябва всичко възможно да направим, това, което имаме като потенциал, здравите хора, с които разполагаме – ние в тази обстановка и в този момент не можем да правим резки промени, защото сме ограничени в избора на състав, така че това, което е здраво, ще бъде на терена – ще се опитаме да мотивираме максимално всеки един като отделен състезател и отбора като цяло, за да бъдем отбор с ясна идея на терена. Да, гледах този мач с Лиепая, и първият мач в шампионата, това са двата мача, които успях да гледам на ЦСКА, така че ще направим всичко възможно – познаваме противника, знаем силните и слабите страни, отбор, който не е изобщо за подценяване, напротив трябва да подходим изключително сериозно, за да можем да излезем крайни победители“.

„Това е идеята – в тези две години трябва да сглобим отбор такъв, какъвто трябва да притежава ЦСКА, за да може феновете най-после да бъдат щастливи и с радост да пълнят стадиона. Аз не знам кога е била ясна съдбата на Любо Пенев, но всички тези неща се решиха вечерта след мача, така че в подробности няма да изпадаме, предпочитам да не се занимаваме с всички тези неща, защото това са клюки, интриги, то около мен винаги има интриги, когато съм в ЦСКА, предпочитам да коментираме предстоящия мач, всичко останало, може да го оставим за следващата седмица. Не мога да коментирам и да давам яснота около състава, но ще се постараем да излезем с най-доброто във всяко едно отношение. Вальо Антов пътува с нас, там ще решаваме, шевовете са си шевове, окото му малко се поизчисти, надявам се да бъде в по-добро състояние“, продължи той.

„Не можахме да се видим с Любо, аз очаквах да дойде да си вземе довиждане с отбора, може би ще дойде следващата седмица, тогава ще имам възможност да поговоря с него – ние сме хора, които се уважаваме и когато имаме нужда от подкрепа, си помагаме взаимно. Естествено посърнали, особено чужденците са по-чувствителни, но това са неща, които се случват във футбола, за съжаление това е един изключително неприятен инцидент, надявам се оттук-нататък да няма вече такива инциденти, защото отражението, което се даде не само в Европа, но и в света, и от Бразилия ми звъняха хора, които видяха какво се случва и се възмутени изключително много, надявам се това абсолютно никога повече да не се случва в ЦСКА, защото имаме най-добрата публика, най-многобройната, фенове, които безкрайно много обичат клуба си, но трябва в такива моменти разумът да надделява, а не емоцията“.

„Не искам да избирам нищо, в момента съм концентриран да се опознаем със състезателите, необходимо ми е време, но се надявам, че с всяка седмица ще подобряваме отбора на ЦСКА. В ЦСКА, който не е свикнал да работи под напрежение, значи не е за ЦСКА, така че аз съм готов да преодолея това напрежение, дори и аз съм го предизвиквал умишлено, за да мога да влияя психологически на противниците, така че това са неща от самата игра. Нека не говорим за цели, още не съм встъпил в работа, не познавам футболистите – надявам се с това ново ръководство да работим в юмрук, да създадем един отличен колектив между чужденци и българи, да няма разлика, аз никога не съм правил такава разлика, така че в това отношение трябва по най-бързия начин да се справим“, завърши Младенов. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027