Министър Кралев: Разчитахме на съвестта на феновете, но не спазиха мерките

Спорт 18.07.2020 12:41 Снимка: ДНЕС+

Министър Кралев: Разчитахме на съвестта на феновете, но не спазиха мерките

Футболните фенове не са спазили правилата и това е причината да няма публика на мачовете, обяви министърът на спорта Красен Кралев по време на петъчния парламентарен контрол.

През последните дни Ботев и Славия поискаха да бъде разрешено присъствието на фенове, след като се провеждат митинги и дискотеките са отворени.

Според Кралев на спортно мероприятие на открито има по-малка вероятност за разпространение на коронавирус, отколкото на закрито.

"Към финала за Купата имаше много голям интерес и беше по-опасно феновете да се струпат пред вратите на стадиона, каквато заявка бяха дали, отколкото да пуснем повече на трибуните. Разчитахме на съвестта на феновете, че ще спазват мерките, но за съжаление, това не се случи и затова се стигна до забраната да се допуска публика от 10 юли на спортни мероприятия", призна Кралев.

Той съобщи, че от вчера е позволено и спорстисти до 18 години да са с един придружител на състезание.

"Пандемията се отрази негативно на всички сектори, а спортът бе един от най-засегнатите. Бяха спрени всички спортни мероприятия и тренировките на спротистите, но мерките бяха правилни", допълни спортният ни министър./tribune.bg

Още по темата

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448