Месец преди Париж: Насар чупи световни рекорди, макар и не за официалната статистика

Спорт 28.06.2024 19:32 Снимка: ДНЕС+

Месец преди Париж: Насар чупи световни рекорди, макар и не за официалната статистика

Но формата на щангиста ни за Олимпиадата изглежда убийствена

Невероятният Карлос Насар, който тръгва за злато за България на Олимпиадата в Париж във вдигането на тежести, показа страхотна форма месец преди игрите във френската столица.

Щангистът ни подобри три световни рекорда и спечели три златни медала по време Държавното лично първенство в Русе.

В надпреварата в категория до 89 килограма при младежите 20-годишният шуменец изхвърли 183 килограма - с килограм повече от върховото постижение в движението на Йеисон Лопес.

В изтласкването Насар се справи с 225 килограма, с 2 килограма повече от собствения си световен рекорд от декември миналата година. Карлос дори опита 230 килограма, но не успя.

С тези резултати той подобри и върховото постижение в двубоя - 408 килограма, с цели 12 повече от световния рекорд на китаеца Ли Дайин от май миналата година.

Тези рекорди обаче няма да бъде признати в официалната статистика на световната федерация, тъй като за рекорди във вдигането на тежести се зачитат постиженията, поставени на Олимпийски игри, световно и континентално първенство, както и в състезания за Световна купа.

"Намирам се в най-добрата си форма и чакам с нетърпение Олимпиадата. Да съм жив и здрав и, Бог да е с мен - ще направя всичко възможно да повторя тези резултати и там", каза Насар.

Коментарът на треньора на националния отбор Иван Иванов бе кратък:

"Ако запази тази форма, трябва да стане чудо, за да не стане първи".

CHF CHF 1 2.03013
GBP GBP 1 2.31082
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.55842
USD USD 1 1.82702