Медведев отпразнува второто си място в света с титла в Марсилия

Спорт 14.03.2021 19:20 Снимка: ДНЕС+

Медведев отпразнува второто си място в света с титла в Марсилия

Данийл Медведев надигра Пиер-Юг Ербер в три сета на финала на тенис турнира в Марсилия – в отделните части 6-4, 6-7 (4), 6-4, за около два часа и 15 минути игра.

Руснакът дръпна в резултата след размяна на пробиви в средата на частта – три поредни брейка, като с 2-1 в своя полза Медведев съумя да поведе в сетовете. Във втората част до пробиви не се стигна, като представителят на домакините показа по-съобразителна игра в тайбрека и от 3-4 точки пасив, спечели четири безответни, за да вкара срещата в решителен трети сет. Там двамата сервираха безупречно до десетия гейм, в който руснакът натисна и нанесе финален удар по амбициите на Ербер за титлата на домашна земя.

„След като взех първия сет, вторият беше много равностоен. Третият също. Пиер-Юг направи страхотен мач, извадих и късмет в края с неговите грешки. Той сервира много добре, понякога е нужна и доза шанс, докато Пиер-Юг сгреши. За мен е важно да играя добър тенис, мисля, че е нормално да се качвам в ранглистата и с добрите резултати. Обичам този турнир, щастлив съм от второто си място в света. Ще остане в спомените ми, дойдох с кола тук, дълго време се подготвям във Франция. За съжаление, отново нямаше публика, но се надявам всички пред екраните да са се насладили на този чудесен мач“, коментира победителят в интервюто след срещата.

По този начин Медведев отпразнува второто си място в световната ранглиста, което ще окупира от понеделник в обновената ранглиста на ATP. Това бе негова юбилейна десета титла в кариерата при мъжете. Ербер, от своя страна, загуби и четвъртия си финал в кариерата на сингъл. Той е четирикратен шампион в турнирите от Големия шлем, но на двойки, печелейки и четирите надпревари от най-висока категория./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911