Мбапе се оплака, че не е бил щастлив в Париж, а ПСЖ го обвини в липса на класа

Спорт 05.06.2024 12:24 Снимка: ДНЕС+

Мбапе се оплака, че не е бил щастлив в Париж, а ПСЖ го обвини в липса на класа

Килиан Мбапе е поредният "галактико" в колекцията на Флорентино Перес, но този път Реал (Мадрид) не извади многомилионна трансферна сума, а го привлече като свободен агент. 25-годишният френски национал ще играе на "Сантиаго Бернабеу" в следващите пет години и официално ще се присъедини към новия си отбор след изтичането на настоящия му договор на 30 юни.

Голмайстор №1 в историята на Пари Сен Жермен отказа да приеме предложението на френския клуб за удължаване на контракта му с един сезон, като още преди началото на сезона се заговори, че следващата му дестинация ще е Мадрид. В крайна сметка вчера това се случи официално, а Мбапе говори за ситуацията си на "Парк де Пренс".

"Не бях генерално нещастен в ПСЖ, това би означавало да захапя ръката, която ме е хранила и да се изплюя в лицата на хората, които са ме защитавали. Но имаше конкретни неща и хора, които ме караха да не се чувствам щастлив", заяви французинът.

"Но има и неща, които няма как да покажа, защото съм лидер, а няма как останалите да следват някой, който раздува тъгата си", сподели още той и добави, че треньорът Луис Енрике и Луис Кампос, който е в ролята на съветник, са го "спасили".

"Без тях нямаше да стъпя на терена отново. Сезонът определено бе под моитое стандарти, но просто да играя, да печелим мачове и титли, бе най-голямата ми гордост. Но догодина няма да съм задоволен от подобно представяне", обобщи той.

От клуба не губиха време и отговориха на звездата си, обвинявайки го в "липса на класа", като това стана факт посредством разпространено от "Франс Прес" съобщение".

ПСЖ подчерта, че собственикът Насер Ал-Хелайфи никога не е взимал решения от името на отбора и не е диктувал състава на Луис Енрике, а според тях Мбапе говори неща, които всички приемат за чиста монета и публикуват, сякаш са истина.

Във френските медии пък се появи информация, че Футболистът не е получил заплатите си за месеците парил и май, като е твърде възможно да не му бъде изплатено и възнагражданието за месец юни.

Ако двете страни не постигнат разбирателство, то е твърде вероятно да се стигне до съдебни действвия.

CHF CHF 1 2.04885
GBP GBP 1 2.31424
RON RON 10 3.92966
TRY TRY 100 5.56068
USD USD 1 1.82464