Мбапе остава в ПСЖ и при провал в Шампионската лига

Спорт 08.03.2023 09:16 Снимка: ДНЕС+

Мбапе остава в ПСЖ и при провал в Шампионската лига

Голямата звезда на “Пари Сен Жермен” Килиан Мбапе ще остане в тима, дори и отборът да отпадне рано-рано от Шампионската лига. Френският отбор излиза тази вечер в реванш от осминафиналите срещу “Байерн” (Мюнхен). Немският тим има аванс, след като спечели първата среща в Париж 1:0.

“Щастлив съм в “Пари Сен Жермен”. Бъдещето ми в клуба не зависи от мача с “Байерн. Мисля само как да направя отбора още по успешен”, каза Мбапе, който през уикенда стана реализатор номер 1 в историята на ПСЖ.

Бившият френски национал Бишенте Лизаразу пък изрази мнение, че парижани стоят много по-добре на терена без Неймар. Бразилецът ще се подложи на операция и е аут до края на сезона.

“Когато Меси, Мбапе и Неймар играят заедно, много пъти те не се връщат в защита, когато загубят топката. По този начин останалата част от отбора страда. Останалите играчи трябва да тичат много повече. На “Пари Сен Жермен” ще им бъде по-лесно срещу “Байерн” без Неймар. В тима ще има повече баланс. И всички ще играят като отбор”, анализира световният шампион с Франция, който дълги години носи екипа на “Байерн” (М).

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233